BRATISLAVA – 8. vychádzka, 11.6.2017, nedeľa

5. Jún 2017 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Martinus.sk - Vily nad BratislavouPremiérovo zájdeme vyššie nad historické centrum mesta, aby sme si pozreli prvú várku vil, ktoré vďaka svojej polohe významne dotvárajú siluetu Bratislavy. Naša trasa povedie medzi sympatickou zeleňou a kochať sa budeme nádherným výhľadom na Rakúsko. Tiež, samozrejme, zaujímavými výtvormi architektov, ktorí tvorili významné vily pre svojich klientov, ale aj pre seba. A tak sa zoznámime hneď so štyrmi vilami, ktoré mali to privilégium, že ich stavebník, architekt, aj majiteľ bola tá istá osoba! Sú nimi Ivan Matušík, Dušan Kuzma, Ferdinand Milučký a Iľja Skoček. Zoznámime sa tiež s ranným dielom významného architekta Jána Miroslava Bahnu, ktorý spolu so statikom Pavlom Čížkom navrhol rodinnú vilu pre kardiochirurga MUDr. Viliama Fischera. Stavba nádherne kopíruje terén a je unikátna aj mimoriadnou polohou parcely – v svahu nad židovským cintorínom. Navyše je prvou z tehlových vil realizovaných na hradnom vrchu v 70. rokoch. Fasád z neomietanej červenej tehly ale nájdeme viac. Tiež stavby pripomínajúce hvezdárske observatórium :-)

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
3 € pre všetky vekové kategórie; zdarma držiteľ permanentky a dieťa do 15 r. v sprievode dospelého.

Stretneme sa o 10:00 alebo o 14:00 hod. na Mudroňovej ulici, na zastávke trolejbusu 203 a 207 v smere od Hradu na Patrónku; volá sa Červený kríž a je tesne pred ulicou Javorinská. Vychádzku ukončíme o 12:00 alebo o 16:00 hod. Môžete si vybrať čas.

Odporúčame: pohodlnú turistickú obuv, nakoľko v rámci trasy pôjdeme z kopca a do kopca.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa nie je potrebné. Vychádzka sa uskutoční určite.

Permanentku si môžete objednať vyplnením prihlášky TU.

Komentáre:

3 reakcií to “BRATISLAVA – 8. vychádzka, 11.6.2017, nedeľa”

  1. Ulrichova Eva - 8. Jún 2017, 13:18

    Vážení, veľká škoda, že ste túto zaujímavú akciu naplánovali na 11.6.2017. kedy je jeden z dní otvorených záhrad. Vzhľadom na veľmi bohatú ponuku sa všetko nedá stihnúť. Bola by som rada, keby boli ešte nejaké alternatívne termíny.
    Ďakujem za Vašu prácu a iniciatívu a prajem početnú klientelu.
    E.Ulrichová

  2. chrapanova - 8. Jún 2017, 16:52

    Dobrý deň, pani Ulrichová.
    Ďakujeme za Váš záujem aj za milé želanie.
    Bratislava je veru veľmi živé mesto a teda sa občas nedá absolvovať všetky ponuky programov, ktoré nám dáva. My garantujeme našim klientom vlastivedné vychádzky každú poslednú nedeľu v mesiaci o 10:00 a 14:00 s miestom stretnutia na Primaciálnom nám. pri studni. Všetko ostatné je naša dobrovoľná aktivita. Ak sa stretne so záujmom, budeme sa tešiť. Ak nie, život ide ďalej ;-)
    Irena Chrapanová, CK LIBER

  3. chrapanova - 12. Jún 2017, 8:19

    Ešte jedna zaujímavosť:
    Vychádzka merala 4,5 km a prešli sme ju aj so zastávkami za 2 a 1/4 hodiny. Okrem 40 dospelých klientov ju absolvovalo aj dieťa v kočíku a pes na vôdzke :-)
    Vaša CK LIBER