OLOMOUC – Flora a historické centrum (UNESCO), 16.8.2014, sobota

31. Júl 2014 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER _MG_9013Viac ako pol storočia patrí v tomto čase výstavisko v Olomouci letnej Flore. Hlavná expozícia je umiestnená v novo zrekonštruovanom pavilóne „A“ a nesie názov „Rozkvitnutou púšťou, pralesom a záhradou“. Výstava je realizovaná aj v spolupráci s veľvyslanectvom Nigérie v Českej republike, čím získala punc jedinečnosti. Zároveň záhradkári pripravili gladioly, georgíny, bylinky, trvalky, ale tiež výstavu tekvíc, letného ovocia a zeleniny. Bude možnosť ochutnať aj prvý burčiak. Ozdobou letnej Flory je takisto výstava “Vyznanie ružiam”, kde sa tieto prekrásne kvety budú vynímať v spojitosti s umeleckými dielami. Pred návštevou Flory sa prejdeme po historickom centre mesta Olomouc, ktoré dlho hralo veľmi dôležitú úlohu pri správe Moravy (bolo sídlom olomouckého biskupa) a ukážeme si jeho výnimočnosti. Tých, ktorí sa rozhodnú vychutnať toto pekné mesto s unikátnym orojomgoticko-renesančnou radnicou, hradom a s najväčším morovým stĺpom v strednej Európe (je aj najvyšším súsoším v ČR a nachádza sa na zozname pamiatok UNESCO), ponecháme v centre aj v čase, keď druhá časť skupiny navštívi jedinečnú výstavu kvetov. Záverom sa samozrejme obe skupiny spoja na spoločnú cestu domov :-)

Cena výletu: 27,00 € pre všetky vekové kategórie.

Ceny vstupného:
Flora: dospelý = 4 €; dôchodca a študent od 15 r. = 3 €; dieťa 6 – 15 r. = 1,50 €; rodina (2 dospelí + 1-4 deti) = 8,00 €; ZŤP = zdarmaÚčasť nie je povinná; vstupné od záujemcov vyberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 20:30 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová a Dana Tomečková – odborný konzultant pre výber a starostlivosť o kvety

Počasie v Olomouci: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali: OLOMOUC – Návšteva výstavy Flóra, 25.4.2009, sobota

Wikipedia Olomouc-Horní náměstí

Komentáre:

2 reakcií to “OLOMOUC – Flora a historické centrum (UNESCO), 16.8.2014, sobota”

  1. Jaro Tomčány - 5. August 2014, 18:37

    Dobrý deň.

    Mali by sme záujem o tento výlet no radi by sme vedeli kde sa dá okrem Bratislavy nastúpiť?

  2. chrapanova - 5. August 2014, 22:01

    Ďakujeme za Váš záujem o výlet, pán Tomčány.
    Pristúpenia dohovárame so záujemcami individuálne. Tentoraz však veľa možností nebude, nakoľko pôjdeme autobusom z Bratislavy po diaľnici cez Brno. Je to najkratšia cesta na km a hlavne na čas. Cez Nové Mesto ani cez Trenčín preto určite nepôjdeme. Vieme však zabezpečiť klientom lacné ubytovanie a parkovanie zdarma v Bratislave – priamo oproti miestu, odkiaľ štartujú naše autobusy.
    Chrapanová, CK LIBER