BRATISLAVA – 20. vychádzka, 10.12.2017, nedeľa

7. September 2017 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Ondrejský cintorín - KolmárAj na druhej vychádzke po Ondrejskom cintoríne budeme v tichej prírode odhaľovať rôzne osudy rodín i jednotlivcov, ktorí tu našli miesto svojho posledného odpočinku. Pripomenieme si váženého mestského farára Karola Heilera (pričinil sa o regotizáciu dómu sv. Martina), zaujímavý osud pátra Scherza a trojicu ľudí, ktorí zasiahli do hospodárskeho života a rozvoja nášho mesta. Pokloníme sa miestu, kde odpočíva Ferdinand Martinengo, zakladateľ šermiarskej školy a požiarneho zboru v našom meste. Neobídeme ani hroby slávneho výrobcu šumivého vína Huberta, významného sochára Alojza Rigeleho, autora cenných kníh o dejinách Bratislavy Tivadara Ortvaya a politika Vavra Šrobára. Budeme obdivovať cenné diela sochárov Rigeleho a Kuhmayera. A nájdeme aj osobnosti, ktoré tu našli miesto odpočinku len v nedávnej minulosti. Na čestnom mieste v centrálnej časti cintorína je to hrob prezidenta Slovenskej republiky, Michala Kováča. Medzi posledných pochovaných patrí aj humorista Július Satinský a legendárna postava Bratislavy, Schöne Náci.

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
3 €
pre všetky vekové kategórie; zdarma držiteľ permanentky a dieťa do 15 r. v sprievode dospelého.

Stretneme sa o 10:00 alebo o 14:00 hod. pred vchodom do cintorína na Ulici 29. augusta. Vychádzku ukončíme o 12:00 alebo o 16:00 hod. Môžete si vybrať čas.

Sprevádza: Viera Jančušková.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa odporúčame TU. Vychádzka sa uskutoční určite, no počet miest je obmedzený počtom 25 osôb (prihláseným miesta garantujeme, platba prebehne na mieste oproti vstupenkám).

Permanentku si môžete objednať vyplnením prihlášky TU.

Wikipedia Ondrejsky cintorin

Komentáre:

2 reakcií to “BRATISLAVA – 20. vychádzka, 10.12.2017, nedeľa”

  1. Hela - 5. November 2017, 10:37

    Dobrý deň,
    Chcela som sa prihlásiť na vychádzku po Ondrejskom cintoríne,ale keď som klikla na prihlášku bol tam erorr link.Je možné sa nejakou formou prihlásiť,alebo už máte plný počet?
    Ďakujem,
    Hela.

  2. chrapanova - 6. November 2017, 3:57

    Dobrý deň, pani Hela.
    Ďakujeme za Váš záujem o našu vychádzku. Plný počet ešte nemáme, takže Vás evidujeme a môžete s miestom rátať. Čoskoro Vás budeme kontaktovať pre doplnenie údajov. Prihláškový formulár dočasne nefunguje (čakáme na opravu), za čo sa Vám ospravedlňujeme.
    CK LIBER