SEVERNÁ MORAVA – Frýdek-Místek, Příbor, Štramberk, múzeá, arborétum, hrady, 24.5.-26.5.2024, 3 dni / 2 noci

20. Máj 2024 - LIBER asistent  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Trúba ŠtramberkHurá na Moravu! S regiónom sa zoznámime v Múzeu Beskýd, v Múzeu včelárstva a v Mini arborétu u Holubov. Nocľah nás čaká v srdci Moravsko-sliezskeho kraja, vo Frýdku-Místku. Práve v ňom po raňajkách spoločne navštívime výrobňu dnes už svetoznámej torty vyrábanej podľa starého arménskeho rodinného receptu, Marlenky. Po inšpiratívnom zážitku a aj po prípadnom občerstvení zájdeme do rodného domu slávneho zakladateľa psychoanalýzy – Sigmunda Freuda – a otestujeme jeho pohovku. A práve v meste Příbor zoberieme do rúk príbor a dozvieme sa tiež, akú surovinu odtiaľ exportovali aj do Levoče či Prešova! Po obede nás čaká ešte jeden rodný dom, no tentoraz slávneho hudobného skladateľa, Leoša Janáčka. O ňom budeme počuť aj pri prechádzke na impozantný hrad Hukvaldy. Nocľah strategicky zvolíme v Kopřivnici preslávenej výrobou vozidiel Tatra. Múzeum venované výrobe nákladiakov tejto značky po raňajkách navštívime. Po obede už budeme ochutnávať ďalšiu lokálnu gastronomickú atrakciu, ktorou sú Štramberské uši. Dozvieme sa povesť o tom, prečo a od kedy sa vlastne v Štramberku pečú. Navštívime tiež Štramberský hrad s jeho slávnou vežou Trúbou a ak nám ešte zostane chvíľa, poprechádzame sa po historickom námestí tohto „Valašského betlehema“.

Ubytovanie: 1. noc vo Frýdku-Místku v 4**** hoteli, 2. noc v Kopřivnici v 4**** hoteli.

Strava: V cene ubytovania máme raňajky a večere.

Doprava: Pohodlným, klimatizovaným autobusom vypraveným z Trenčína.

Wikipedia - Múzeum TatraCena zájazdu: 189 € pre všetky vekové kategórie (na 2-lôžkovej izbe). Doplatok pri 1 osobe na izbe: 68 € (2 noci na samostatnej izbe). Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla:
10 € osoba.

Ceny vstupného:
Frýdek-Místek Múzeum Beskýd: dospelý = 4 €, dôchodca nad 65 r. = 3 €, ZŤP, ZŤP/S = 2 €. ChleboviceMúzeum včelárstva: dospelý = 2,50 €, dôchodca, ZŤP, ZŤP/S = 2 €. Staříč Arborétum u Holubů: os. = 4,50 €. Frýdek-Místek Marlenka: dospelý = 8 €, ZŤP, ZŤP/S = 6 €. Příbor – Rodný dom Sigmunda Freuda: osoba = 1 € + Piaristický kláštor = zdarma. Hukvaldy – Rodný dom Leoša Janáčka = zdarma + Expozícia zeme hradu: dospelý = 1,50 €, dôchodca, ZŤP, ZŤP/S = 1 €. Hrad Hukvaldy: dospelý = 4,50 €, dôchodca nad 65., ZŤP, ZŤP/S = 2,50 €. Kopřivnice – Múzeum Tatra: dospelý = 9,50 €, dôchodca nad 65 r., ZŤP = 7 €, ZŤP/S = zdarma. ŠtramberkŠtramberské uši: osoba = 1 €. Hrad Štramberk: dospelý = 4,50 €, dôch., ZŤP, ZŤP/S = 2 €.
Vstupné celkom: dospelý = 41 €; dôchodca nad 65 r. = 32 €; ZŤP = 29 €; ZŤP/S = 22 €.

Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za zájazd.

Wikipedia - Štramberské ušiV cene je: pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie s polpenziou, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava nad rámec polpenzie (čas na obed je samozrejmosťou).

Organizátor zájazdu CK IRENE je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v piatok o 7:30 na autobusovej stanici v Trenčíne. Návrat do Trenčína v nedeľu na 19:30 hod. Cestu z Bratislavy do Trenčína vieme zabezpečiť. Klienti, ktorí budú cestovať vlakom z Trenčína do Bratislavy, ich návrat je plánovaný na nedeľu 21:05 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie vo Frýdku-Místku: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Vianočný jarmok a krásy Valašska, 15.12.-16.12.2018, víkend

Wikipedia - Hrad Hukvaldy

Komentáre: