VIEDEŇ – dušičková, venovaná W. A. Mozartovi, 1.11.2013, sviatok

10. September 2013 - marsalkova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Mozart Grabmal Wien StMarxNa sviatok všetkých svätých zájdeme do susednej Viedne, kde nás čakajú netradičné potulky po vyzdobených cintorínoch, chrámoch a kryptách. Spoznáme neobyčajný vzťah Viedenčanov k smrti, pohrebom i cintorínom – a to na osude hudobného génia W. A. Mozarta. Po príchode do Viedne sa v centre mesta krátko oboznámime s niektorými domami a objektami spätými so životom a tvorbou tohto hudobného génia. Pred obedom (11:00 hod.) sa začne v budove Štátnej opery matiné, venované premiére nového naštudovania Mozartovej Čarovnej flauty. Na scéne opery tak zažijeme vyše hodinovú talkshow. Pozvaný býva režisér, dirigent či scénický výtvarník a samozrejme aj niektorí speváci. Odznejú ukážky árií. Niekedy sa premietajú krátke záznamy zo starších kultových uvedení opery. Po návšteve opery a malom voľne budeme pokračovať v poznávaní miest spätých so životom a smrťou W. A. Mozarta vo Viedni. Našej pozornosti neujde Mozarthaus, Dóm svätého Štefana, Papagenova fontána či miesta starých divadiel. Taktiež využijeme možnosť nazrieť do Kapucínskej krypty, kde sú pochovaní Mozartovi cisárski mecenáši: Mária Terézia, Jozef II., Leopold II. Záver nášho viedenského pobytu budú tvoriť návštevy dvoch cintorínov a dvoch Mozartových hrobov.

Cena výletu: 25,00 € pre všetky vekové kategórie vrátane vstupenky na matiné Čarovnej flauty vo Viedenskej štátnej opere (parter, čelný balkón, predné rady lóží).

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, vstupné na matiné, sprievodcovské služby po celý čas výletu a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava.

Stretneme sa o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 17:00 hod.

Sprevádza: sprievodca priateľskej CK Mistrál.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia State Opera Vienna Night Backside

Komentáre:

2 reakcií to “VIEDEŇ – dušičková, venovaná W. A. Mozartovi, 1.11.2013, sviatok”

  1. marta Krčíková - 31. Október 2013, 20:50

    Prihlasujem 2 osoby: 1/ Ing. Marta Krciková nar. 13.09.1956 a Ing. Marta Krcikova

  2. marta Krčíková - 31. Október 2013, 20:53

    Dobý večer, došlo ku zmene jednej osoby ide namiesto Ing. Marty Krčíkovej p. Ivana Hájková, žiadne požiadavky na výlet nemáme, ani na žiadne iné služby toho plynúce. Ďakujem.
    Ing. Marta Krčíková