BUDAPEŠŤ – Výstava obrazov + termálne kúpele, 8.2.2014, sobota

10. Január 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Caravaggio - Fanciullo_con_canestro_di_frutta_small

V prvej časti výletu zamierime do Múzea krásnych umení, kde budeme obdivovať dve expozície: výstavu “Od Caravaggia ku Canalettovi” (predstavuje 140 umeleckých diel od 100 majstrov z talianskeho baroka a rokoka z obdobia od konca 16. storočia do roku 1760 v Taliansku) a výstavu pod názvom “Triumf dokonalosti-Raffaello” (renesančné kresby a rytiny tohto geniálneho maliara, ako i diela jeho žiakov). Prvá výstava sa po veľkom úspechu zatvára už 16.2.2014. Máme preto jedinečnú možnosť zhliadnuť ešte obe výstavy naraz :-) Pozornosť venujeme aj Námestiu hrdinov, ktoré prezentuje históriu Maďarska na jednej ploche. Po kultúrnom zážitku zájdeme do obľúbených termálnych kúpeľov Széchenyi, ktoré ponúkajú oddych v 18 bazénoch s teplotami v rozpätí od 20°C do 38°C. Nachádzajú sa v nádhernej secesnej budove a patria k najväčším kúpeľným komplexom v Európe. Ich voda sa odporúča pri problémoch pohybového ústrojenstva, pri periférnych poruchách krvného obehu a pri gynekologických problémoch. Vo forme pitnej kúry sú vhodné na žalúdočné problémy a ochorenia čriev.

Cena výletu: 25,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Caravaggio + Raffaello: dospelý (skupina od 15 os.): 12,00 €; dôchodca (nad 62 rokov), mládež (do 26 rokov), dieťa (od 6 rokov): 7,00 €; dôchodca (nad 70 r): zdarma! Vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.
- Termálne kúpele Széchenyi: 4.300 HUF bez časového obmedzenia. K dispozícii je aj pedikúra (2.100 HUF = 30 min.) a aromatické masáže (od 3.150 HUF = 20 min.). Vstupné si platí každý sám na mieste.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie sú vstupy, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 7:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 20:00 hod.

Sprevádza: Zdenka Hamerlíková a Irena Chrapanová.

Počasie v Budapešti: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.


Komentáre: