BUCHLOVICE a MODRÁ – Festival cesnaku a Archeoskanzen, 26.7.2014, sobota

2. Máj 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER_IMG_7012V tesnej blízkosti Velehradu, v mieste pôvodného veľkomoravského osídlenia (9. stor.), sa nachádza najväčší ranne stredoveký archeologický skanzen ČR. Tvorí ho takmer 30 stavieb vrátane paláca, vysokej strážnej veže, kostolov a školy. Pozostatky Kostola sv. Jana (prelom 8. a 9. stor.) sú dokonca označované za najstaršiu kamennú kresťanskú stavbu v strednej Európe. Lokalita v Modrej je dokonca vyhlásená národnou kultúrnou pamiatkou. Po približne hodinovej prehliadke Archeoskanzenu sa presunieme do 10 km vzdialených Buchlovíc, kde sa nachádza krásny barokový zámok, zasadený v peknom a rozľahlom parku. Prídeme v deň obrovskej atrakcie spojenej s gurmánstvom a propagáciou zdravej domácej zeleniny – CESNAKU. Podľa organizátorov festivalu je cesnak liekom na všetky neduhy a tak budeme mať dosť príležitostí ho ochutnať – dokonca aj v koláčoch, zmrzline, mlieku či čokoláde! V rámci kultúrneho programu nás čakajú tematické hry a súťaže – napríklad v “čuchaní” či v pletení cesnakových vrkočov. Ku všetkej zábave bude hrať dychová hudba. Pre záujemcov sú pripravené aj prednášky a informácie o cesnaku. V tesnej blízkosti zámockého parku sa nachádza tiež záchranná stanica zvierat či veľká predajňa kvetov.

Cena výletu: 24,00 € všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla:
3,00 € osoba.

Ceny vstupného (*rezervované prehliadky s odborným sprievodcom):
*Modrá - Archeoskanzen 1 hod.: dospelý = 3,00 €; dôchodca, držiteľ ISIC/ITIC, ZŤP, dieťa do 15 rokov = 2,00 €; dieťa do 6 rokov, ZŤP/P = zdarma,
*Buchlovice – zámok 1 hod.: dospelý = 4,50 €; dôchodca od 65 rokov, ZŤP, študent = 3,50 €; rodina (2 dosp. + až 3 deti do 15 rokov) = 13,50 €.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou – nezabudnite si české koruny).

Stretneme sa
7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:30 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v blízkom Uherskom Hradišťu: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
- BUCHLOVICE a VELEHRAD – Festival cesnaku a pútnické miesto, 27.7.2013, sobota a reportáž
- BUCHLOVICE a STARÉ MĚSTO – festival cesnaku, 28.7.2012, sobota
- BUCHLOV, BUCHLOVICE, MILOTICE, 9.7.2011, sobota

LIBER Buchlovice 2012-07-28

Komentáre: