BUDAPEŠŤ – Tropikárium a ZOO alebo Széchenyiho kúpele, 31.5.2014, sobota

14. Máj 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wiki Tropicarium

Zažime atmosféru tropického podmorského sveta z bezpečia „pevniny” :-)  V nákupno-zábavnom centre Campona navštívime Tropikárium a oceanárium (je tu akvárium so žralokmi, morské ryby, raje, aligátory, plazy, opice, hady, tropický prales, exotické vtáctvo, hady, jaštery, či pavúky) a Palác zázrakov (zábavná veda pre všetky vekové kategórie, alternatíva pre tých, čo už boli v Tropikáriu). Popoludní sa presunieme do ZOO, ktorá je jednou z najstarších na svete. Rozprestiera sa na takmer 11 ha ploche a ponúka niekoľko tisícok jedincov z viac než 700 živočíšnych druhov a tisícok druhov rastlín. Okrem zvierat vyniká ZOO svojou jedinečnou secesnou architektúrou a množstvom zaujímavých atrakcií, takže okrem detských návštevníkov láka aj tých dospelých. Tí, ktorí dajú prednosť relaxu, budú mať možnosť zájsť do obľúbených termálnych kúpeľov Széchenyi, ktoré ponúkajú oddych v 18 bazénoch s teplotami v rozpätí od 20°C do 38°C. Nachádzajú sa v nádhernej secesnej budove a patria k najväčším kúpeľným komplexom v Európe. Ich voda sa odporúča pri problémoch pohybového ústrojenstva, pri periférnych poruchách krvného obehu a pri gynekologických problémoch. Vo forme pitnej kúry sú vhodné na žalúdočné problémy a ochorenia čriev.

Cena výletu: 25,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Tropikárium = dospelý: 8,00 €; dôchodca (nad 62 rokov), dieťa, mládež so štud. kartou (4-18 rokov): 6,00 €; dieťa do 4 rokov zdarma; skupinová zľava pri 15 os. z jednej vekovej kategórie.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné do Tropikária vyberáme vopred.
- Palác zázrakov = dospelý 1.950 HUF; dieťa, mládež: 1.550 HUF; dieťa do 3 rokov: zdarma; rodina (2 dosp. + max 3 deti): 5.450 HUF;
-
ZOO = dospelý: 2.500 HUF; dieťa 2-14 rokov: 1.800 HUF; ISIC: 1.900 HUF; rodina (2dosp. + 2 deti) 7.300 HUF;
- Termálne kúpele Széchenyi = 4.300 HUF bez časového obmedzenia.
Vstupné podľa vlastného výberu si platí každý sám na mieste.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 6:50 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto), odchod autobusu o 7:00 hod. Návrat plánujeme na 21:00 hod.

Odporúčame: Do kúpeľov pohodlnú obuv, plavky, uterák, župan, ponožky a vode vzdorné prezuvky. Na nákup suvenírov či obeda sú potrebné forinty.

Sprevádza: sprievodca priateľskej CK ELIT TRAVEL.

Počasie v Budapešti: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Szecskacivertanlegi3

Komentáre: