VIEDEŇ a SCHÖNBRUNN – Vianočné trhy a výstava obrazov, 23.11.2014, nedeľa

6. Október 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Toulouse Lautrec - Na uliciAdventné trhy vo Viedni sú vždy plné milých prekvapení, darčekov a sladkostí na ochutnanie. Tento rok sme sa rozhodli využiť už prvý termín na ich návštevu. Doobeda navštívime čestné nádvorie zámku Schönbrunn. Viac ako 80 stánkov tu bude prezentovať ľudovú tvorbu aj kulinárske zážitky. Následne sa presunieme do centra Viedne, kde začneme trhom na Karlsplatzi, kde je každý rok betlehem. Následne budeme postupne navštevovať ďalšie vianočné trhy (Am Hof, Am Freyung, Maria Theresia Platz) a predovšetkým ten najväčší a najnavštevovanejší, Christkindlmarkt pri radnici. Zastavíme sa aj v zaujímavých kostoloch vrátane Dómu svätého Štefana. Okrem nakupovania dobrôt a drobných darčekov budeme môcť venovať čas vianočným koncertom v starej radnici (veľká sála na poschodí, vstupné zdarma). Tiež bude možnosť navštíviť s deťmi dielne na výrobu darčekov alebo len maškrtiť v radničnej cukrárni. Milovníci obrazov si zasa radi zájdu na mimoriadnu výstavu Henri de Toulouse-Lautrec – cesta k moderne, usporiadanú v Bank Austria Kunstforum k 150. výročiu narodenia autora -*24.11.1864 :-) Kto už túto výstavu videl, bude môcť navštíviť Kunsthistorisches Museum a výstavu Valézques alebo Albertinu a výstavu Joan Miró.

Cena výletu: 19,00 pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- výstava Henri de Toulouse-Lautrec: dospelý/dôchodca v skupine od 10 os. = 7,50 €; študent 17-27 rokov = 6,00 €; dieťa 6-16 rokov = 4,00 €; dieťa do 6 rokov = zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa9:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wiki Winterlandschaft_Schönbrunn

Komentáre:

2 reakcií to “VIEDEŇ a SCHÖNBRUNN – Vianočné trhy a výstava obrazov, 23.11.2014, nedeľa”

  1. Monika Mikovčáková - 4. November 2014, 11:46

    Beriem zo sebou aj sestru – Jana Mikovčáková

  2. chrapanova - 12. November 2014, 1:11

    Nech sa páči. Evidujeme. Tešíme sa :-)
    CK LIBER