BRNO – Vianočné evanjelium a vianočné trhy, 7.12.2014, nedeľa

4. Október 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

NDB Betlemska hvezdaNavštívime jedny z najkrajších vianočných trhov v príjemnej vzdialenosti od Bratislavy. Okrem klasickej ponuky drobných darčekov, vianočných maškŕt a nápojov sa môžeme tešiť aj na stále sa rozrastajúci betlehem. Vyrezáva ho majster Jiří Halouzka, autor najväčšieho betlehemu na svete, zapísaného do Guinnessovej knihy rekordov. Vianočný strom nájdeme na Námestí Svobody i pred Mahenovým divadlom. To pripravilo skutočnú lahôdku, Vianočné evanjelium podľa starých ľudových hier: Betlémská hvězda. Autorom je Jan Kopecký. Trvá len 1 hodinu a bude pekným spestrením nášho predvianočného programu. Navyše si tak budeme môcť porovnať budovu aj interiér divadla s historickou budovou SND. Obe sú totiž dielom rovnakých architektov! V historickom centre nás čaká sympatický program s názvom Brněnské Vánoce. Skladajú sa z pravidelných častí, opakujúcich sa denne a z mimoriadnej ponuky, ktorá je každý deň iná. Všetko sa odohráva na 3 miestach: Nám. Svobody je akýmsi srdcom trhov; Stará radnica ponúka vianočné dielne, vyhliadku z veže a stánky na Radničnej ulici; Zelný trh zaujme stánkami v podzemí. Zaujímavé podzemie uvidíme aj pri Kostole svätého Jakuba, kde je sprístupnená 2. najväčšia kostnica v Európe.

Cena výletu: 22,00 € = dospelý, dôchodca, študent; 15,50 € = dieťa do 15 rokov; 5,00 € = dieťa do 6 rokov. Dôchodcovia a študenti s PREUKAZOM, ktorý ich oprávňuje k využívaniu cestovného zdarma na území SR môžu požiadať o cenu bez dopravy a cestovný lístok si zakúpiť sami. Ušetria tak 1,50 €.
Príplatok za miestenky na obe cesty: 4,00 € osoba (odporúčame, pokiaľ chcete mať istotu, že budete sedieť).

Ceny vstupného:
- Betlémská hvězda, 16:00-16:55 (2. a 3. rad priamo pod pódiom): dospelý = 10 €; dôchodca = 7 €; dieťa, študent (s ISIC), ZŤP (s preukazom) učiteľ (s ITIC) = 5 €;
- Kostol svätého Jakuba, podzemie: dospelý = 5,50 €; dôchodca, študent, dieťa do 15 r., ZŤP, ZŤP/P = 3 €; dieťa do 6 rokov, novinár (s preukazom), fotenie = zdarma; rodina (2 dospelí + 2 deti do 15 rokov) = 14,50 €.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné v
yberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je zahrnuté pohodlné cestovanie vlakom EuroCity, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie sú miestenky (dieťa do 6 rokov nemá nárok), vstupné, poistenie (je možné doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa7:50 hod. v hornej časti vestibulu na Hlavnej vlakovej stanici Bratislava (vlak odchádza o 8:10 hod.). Je možné o 8:47 hod. pristúpiť v Kútoch a o 9:02 v Břeclavi. Náš vlak odchádza o 6:49 zo Štúrova a o 7:16 z Nových Zámkov. Je teda možné dohodnúť aj stretnutie vo vlaku. Návrat do Bratislavy plánujeme na 19:50 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Brne: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Vanoce na Zelnaku 150

Komentáre: