SRÍ LANKA – história, príroda a kúpanie pre fotografov, 1.12.-15.12.2017, 15 dní / 12 nocí

27. Júl 2017 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

AKF Katarína Ďurove sl14_009Opäť sa vydáme na Srí Lanku s foto lektorom a využijeme jej pekné letné počasie na preskúmanie najzaujímavejších miest ostrova Cejlón. Z atrakcií, ktoré nás čakajú, spomeňme Pinnawalu so sloním sirotincom a najväčším stádom slonov žijúcich v zajatí; kúpanie slonov v rieke a výrobu “slonieho” papiera. Severnejšie Jaskynné chrámy Dambulla* a Leviu skalu Sigiriya* so zvyškami kamenného kráľovského mesta. V jej blízkosti sa tiež povozíme na vozíkoch ťahaných byvolmi, na lodičkách po jazere a nahliadneme do typickej sinhálskej kuchyne, z ktorej aj ochutnáme. Starovekú architektúru budeme obdivovať v meste Anuradhapura* a Polonnaruwa*. Neobídeme ani Chrám Budhovho zubuKandy* či inšpiratívne  tanečné predstavenie. Milovníci prírody si vychutnajú chýrnu botanickú záhradu Peradeniya a čajové plantáže + fabriku v Rambode. Doputujeme na najvyššie položené mesto Nuwara Eliya. Z neho sa vypravíme na Hortnovy pláne, kde dojdeme až na Koniec sveta. Cestou na juh sa povozíme na džípoch po národnom parku Udawalawe a ubytujeme sa v Ahangame, v tesnej blízkosti oceánu a pieskovej pláže. Fakultatívne navštívime Galle* (koloniálna pevnosť, ovocný+zeleninový trh), Sinharaju* (dažďový prales), Mirissu (veľrybí koridor) a Dondru (maják).

Doprava: Letecky s prestupom v Dubaji s leteckou spoločnosťou EMIRATES - táto ponúka pestrý výber menu aj pri rôznych diétach. Autobusom z Bratislavy do Viedne a z letiska Colombo okruhom po miestach podľa programu. Tiež na konci zájazdu z hotela na letisko Colombo a z Viedne do Bratislavy. Foto lektor je prítomný po celý čas cesty z Bratislavy na Srí Lanku a sprevádza skupinu po Srí Lanke spolu so sprievodcom.

Organizácia: Pre vstup na Srí Lanku nie sú potrebné víza (platí sa len poplatok za vstup do krajiny, ktorý je uvedený pri cene) ani povinné očkovania. Odporúčame len dodržať všetky pokyny, čo sa týka obsahu batožinyplatnosti pasu. Pri pobyte na Srí Lanke potom treba dodržiavať pravidlá pre vstup do chrámov (zahalené ramená a kolená). Detailnejšie informácie o Srí Lanke nájdete TU.

LIBER Srí Lanka 2016-11-19 _MG_9406Program: Okrem spoločného 8-dňového programu bude možné fakultatívne navštíviť aj zaujímavé miesta v okolí hotela. V prípade využitia celej ponuky bude možné prejsť nasledovné miesta (pamiatky zapísané v UNESCO* sú označené hviezdičkou):

Anuradhapura*významná archeologická lokalita, bývalé sídlo kráľovstva, budhistické svätyne a strom.
Dambulla* – staré jaskynné chrámy so sochami a maľbami, všadeprítomné opice, predavači suvenírov.
Galle* – baroková holandská pevnosť, koloniálne kostoly, maják, ovocný a zeleninový trh, látky, šperky.
Hortnovy pláne NP, najvyššie položená náhorná plošina Srí Lanky, zráz Koniec sveta, jelene sambar.
Kandy*
botanická záhrada a skleníky orchideí, biely Budha na skale, chrám Budhovho zubu, tanečná šou.
Koggala – záhrada s korením, plavba po jazere, škoricový ostrov, korytnačia farma, ľudové múzeum, rybári.
Mirissa – obľúbené letovisko s rybárskym prístavom, v blízkosti pobrežia koridor s veľrybami a delfínmi.
Nuwara Eliya koloniálna architektúra a park, zeleninové záhrady, dostihová dráha, golfové ihrisko, jazero.
Polonnaruwa* – bývalé hlavné mesto kráľovstva, múzeum, archeologický komplex, Budhovia v skale, opice.
Pinnawalasloní sirotinec a kúpanie slonov v rieke, ulica so suvenírmi, výroba papiera zo slonieho trusu.
Rambodavodopády a čajové plantáže (návšteva čajovej fabriky a obchodu s čajom, ochutnávka čaju).
Shanthipura – najvyššie položené obýLIBER Srí Lanka 2017-04-02 _MG_0938vané miesto krajiny, čajové plantáže, hinduistický chrám, výhľad.
Sigiriya* – 150 m vysoká Levia skala so zvyškami mesta, maľby žien na skale, možné voziť sa na slonoch.
Sinharaja* dažďový prales, výskyt endemitov, prechádzka s rendžerom, kúpanie v rieke pod vodopádom.
Udawalawe NP, pozorovanie voľne žijúcich zvierat na džípoch, vodná nádrž, sloní sirotinec a kŕmenie.

Strava: polpenzia (v cene) = spravidla bufetové raňajky a večere formou švédskych stolov. Obedy individuálne (možnosť spoločného stravovania).

Ubytovanie: 12 nocí v 6-ich osvedčených hoteloch, z čoho 8 nocí budeme na okruhu (1+2+1+2+2) a 4 noci pri oceáne = tretiu tretinu zájazdu. Hotely sú cca na úrovni našich 3*** hotelov. Naša kategorizácia sa ale na Srí Lanke nedá aplikovať. Napríklad namiesto posteľnej bielizne sú tam plachty. V prípade záujmu zabezpečíme ubytovanie v hoteloch vyššej kategórie.

SriLankaBannerGreenBordoFotografovanie: Bude maximálne podporované. Ráta sa s ním v časovom pláne aj v programe, ktorý je skutočne pestrý a fotogenický. Skupina bude malá a foto lektor k dispozícii po celý čas zájazdu, čo prináša dobré a aktuálne rady. Pre záujemcov sú plánované večerné kurzy (Srí Lanka má skoro tmu) a priebežné konzultácie k nafotenému materiálu. Začiatočník, pokročilý aj profesionál tak získajú pridanú hodnotu.

Fototechnika: Nás nezastaví. Dobrá fotka sa dá nafotiť aj kompaktným fotoaparátom. Platí to však pri dobrom svetle, v slabšom je väčší fotoaparát (s väčším senzorom) a svetelnejší objektív výhodou. Odporúčame menší skladací statív pre krásne večerné či skoré ranné zábery. Tiež účasť na stretnutí pred zájazdom, ktoré zorganizujeme pre účastníkov zájazdu a poradíme, čo si so sebou vziať a čo nie.

Cena: 1.897 € pre všetky vekové kategórie (pri ubytovaní na 2-lôžkovej izbe s ďalšou osobou).
Doplatok za ubytovanie 1 osoby na izbe:
295 €. Môžete tiež požiadať o ubytovanie s inou osobou.
Zľava za ubytovanie 3 osôb na izbe:
informácia na vyžiadanie, nakoľko kapacita väčších izieb je obmedzená.
Príplatok za neskoršie odubytovanie (do 20:00):
75 € 2-lôžková izba a 58 € 1-lôžková izba.

Príplatok za prednostný výber sedadla v autobuse:
10 € osoba.

LIBER 2014-04-25 Polonnaruwa _MG_7423V cene je cestovné (vrátane letiskových transferov a poplatkov), ubytovanie v cca 3*** hoteloch, polpenzia, organizačné náklady, okružná cesta po Srí Lanke (od letiska cez mestá Pinnawala, Dambulla, Sigiriya, Anuradhapura, Polonnaruwa, Kandy, Ramboda, Nuwara Eliya k južnému pobrežiu), sprievodcovské služby a služby foto lektora. V cene nie sú vstupenky na atrakcie cca 170 €, prepitné pre hotely, vodičov a lokálnych sprievodcov cca 45 €, poistenie (môžete si ho doobjednať – treba rátať 14 dní), vybavenie vstupu do krajiny = 35 €, strava nad rámec polpenzie.

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v piatok 1.12.2017 o 18:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Odlet: 21:55 hod. Návrat do Bratislavy plánujeme na piatok 15.12.2017 na 14:30 hod. Prílet do Viedne má byť o 12:25 hod.
Prílet na Srí Lanku je 2.12.2017 o 13:30 hod. miestneho času. Príchod na hotel je pred večerou. Odchod z hotela pred odletom je 14.12.2017 večer (cca 21:00). Príchod na letisko o polnoci. Odlet 15.12.2017 o 2:55 hod. Celkový čas letu je 10-11 hod. jedna celá cesta. Zvyšný čas je čas prestupu (do 3 hod.) a časový posun.

Odporúčame: preštudovať si RADY NA CESTU a prípadné ďalšie dotazy písať priamo do komentára dolu.

AKF Katarína Ďurove sl_uc_79Sprievodcovia: Irena Chrapanová a lokálni podľa potreby. Foto lektor: Július Kotus zo spol. PRO.Laika.

Počasie v Colombe: môžete pozrieť TU (nie vždy však odpovedá skutočnosti). V oblasti, do ktorej smerujeme, nás čaká príjemných 30-35 stupňov °C (slnečná sezóna s malým počtom zrážok je tu od novembra do apríla). Vzduch na Srí Lanke je okrášľujúco vlhký, príroda je rozkvitnutá, kúpanie v oceáne aj v bazéne je možné. Dážď má mimo obdobia dažďov podobu lokálnej prehánky.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Realizujeme tiež:
SRÍ LANKA – história (UNESCO), príroda, relax a kúpanie, 17.11.-30.11.2017, 14 dní / 11 nocí

Už sme realizovali:
- SRÍ LANKA – história, príroda, relax, aj pre fotografov, 4.2.-17.2.2016, 14 dní / 11 nocí
- SRÍ LANKA – poznávanie aj relax pre fotografov, 24.3.-8.4.2015, 16 dní / 13 nocí
- SRÍ LANKA – pre fotografov a milovníkov poznávania, 15.4.-28.4.2014, 14 dní / 11 noc
- SRÍ LANKA – pre fotografov a milovníkov poznávania, 9.11.-19.11.2013, 11 dní / 8 nocí

LIBER 2012-11-30 Ahangama _MG_7904

Komentáre:

4 reakcií to “SRÍ LANKA – história, príroda a kúpanie pre fotografov, 1.12.-15.12.2017, 15 dní / 12 nocí”

  1. Laco - 4. August 2017, 19:41

    Dobry den,
    cena je vratane letenky?
    Dakujem

  2. chrapanova - 4. August 2017, 19:56

    Áno, cena je vrátane letenky, letiskových transferov aj letiskových poplatkov. A letíme s leteckou spoločnosťou EMIRATES ;-)
    Prosím.

  3. dodo - 4. September 2017, 11:41

    Zdravim vas,

    co by stal cely vylet v business class s Emirates a v jednotke izbe?

  4. chrapanova - 6. September 2017, 20:35

    Dobrý deň, Jozef.
    Doplatok za single izbu na celý pobyt je 295 €. Cenu doplatku za business class v Emirates sme vyžiadali. Hneď, ako ju budeme mať, píšeme Vám.
    Irena Chrapanová, CK LIBER