BRATISLAVA – 2. vychádzka, 25.2.2018, nedeľa

23. Február 2018 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Bratislava-old_town_hallAj februárovú vlastivednú vychádzku prežijeme v teple a napriek tomu sa budeme z vonka aj z vnútra venovať jednej úžasnej historickej budove, ktorá je naozaj kľúčovým objektom pre život nášho mesta. Áno, je to Stará radnica, zaujímavo poskladaná z viacerých budov a pýšiaca sa mnohými účelmi, ktoré už za svoj život mala. Bola domom, bola radnicou, mincovňou, súdnou sieňou, väznicou, mestským archívom, depozitárom zbrojnice…, tiež miestom, kde sa obchodovalo, stretávalo, oslavovalo a žilo. Dnes nám slúži predovšetkým ako Mestské múzeum. Založené bolo Okrášľovacím spolkom v roku 1868 a sídli tu už jubilejných 150 rokov! Priestory MMB – Starej radnice nie sú jediné, kde má dnes MMB svoju expozíciu, určite sú však najnáročnejšie na čas prehliadky vďaka obrovskému počtu a hodnote zbierkových predmetov v nej prezentovaných. Preto nebudeme dlho mrznúť pri obdivovaní fasády budov, využijeme mimoriadne otvorenie výstavy (pre skupinu LIBER bude otvorené skôr) a venujeme sa detailnej prehliadke. Záujemcovia budú môcť zostať aj dlhšie.

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
3 €
všetky vekové kategórie; zdarma držiteľ permanentky a dieťa do 15 r. v sprievode dospelého.

Vstupné na výstavu Múzeum dejín mesta – Stará radnica:
dospelý = 5 €; dôchodca, študent, dieťa = 2,50 €; dieťa do 6 r., ZŤP, ZŤP/S, novinár = ZDARMA. Viac info TU.

Stretneme sa o 10:00 alebo o 14:00 hod. na Primaciálnom námestí, pri studni. Vychádzku ukončíme o 12:00 alebo o 16:00 hod. Môžete si vybrať čas. 

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa nie je potrebné. Vychádzka sa uskutoční určite.

Objednať si permanentku môžete vyplnením prihlášky TU.

Wikipedia - Primaciálne nám. a radnica

Komentáre:

3 reakcií to “BRATISLAVA – 2. vychádzka, 25.2.2018, nedeľa”

  1. Hela - 24. Február 2018, 11:51

    Dobrý deň,

    Mám záujem o druhý termín o 14:00 hod. 2 osoby Ďakujeeem:)
    Hela.

  2. Edita - 27. Február 2018, 12:00

    absolvovala som v nedeľu túto prehliadku s pani Irenkou bolo to zaujímavé poučné,no proste fantastické.odporúčam takúto prehliadku každéme a najma ked sprevádza pani Irenka,je mimoriadne fundovaná a hlavne výklad je veľmi zrozumiteľný

  3. chrapanova - 27. Február 2018, 14:04

    Veľmi pekne ďakujem za komplimenty, pani Editka. Som rada, že sa Vám vychádzka páčila. Nedá sa určite vyhovieť všetkým, ale snaha bola – dokonca aj na strane veľmi fundovaných klientov :-) To je potom radosť sprevádzať.
    Irena, LIBER