BRATISLAVA – 6. vychádzka, 26.5.2024, nedeľa

22. Máj 2024 - LIBER asistent  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Franz Liszt - výrezBratislava ako mesto s rozmanitou kultúrnou minulosťou porodila a vychovala viacerých velikánov. Len malá časť z nich však ostala rodisku verná po celý život. No aj tí, ktorí Bratislavu opustili, aby prerazili vo svete, si so sebou odniesli jej pozitívny formujúci vplyv. O tom sa presvedčíme, keď sa vydáme po stopách zaujímavých osobností… Nositeľ Nobelovej ceny študoval na Kostolnej ulici… Goetheho učiteľ a praotec turbíny sa narodili na Michalskej ulici… Na Dunajskej ulici pôsobil vynálezca legendárneho šachového automatu… Okrem vedcov a vynálezcov uzreli svetlo sveta v Bratislave aj mnohé osobnosti hudby, napríklad dvorný gitarista uhorskej kráľovnej Karolíny Augusty, zakladateľ modernej klavírnej hry či veľký priateľ klavírneho virtuóza Franza Liszta. Na katolíckom gymnáziu na Klariskej ulici študovalo niekoľko výnimočných umeleckých zjavov, medzi nimi aj kodifikátor prvého uceleného tanečného písma. Možno už tušíte, o koho ide. A či je Vaše tušenie správne, to si budete môcť overiť na vychádzke ;-) A ako bonus sa zastavíme pri bronzovej buste benediktína Floriána.

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
4,50 € osoba; 5 € menej ako 24 hod. pred vychádzkou; zdarma držiteľ permanentky a dieťa do 15 rokov.

Stretneme sa o 10:00 a o 14:00 hod. na Primaciálnom námestí pri studni. Vychádzku ukončíme o 12:00 a o 16:00. Môžete si vybrať čas.

Sprevádza: Jana Gašparíková.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa môžete TU. Do prihlášky na Vami vybraný čas napíšte číslo permanentky a počet osôb, za ktoré platíte. Kto nemá permanentku, môže zaplatiť bankovým prevodom. Vychádzka sa uskutoční určite.

Objednať si zasielanie sms informácií o vychádzkach: môžete TU.

Permanentku si môžete objednať vyplnením prihlášky TU.

Wikipedia Tuerkischer schachspieler racknitz

Komentáre: