BRATISLAVA – foto vychádzka, 3.3.2013, nedeľa

16. Október 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

4V5B0621V rámci prvej tohtoročnej foto vychádzky sa poprechádzame s fotoaparátmi v blízkosti bratislavských mostov. Kvalifikovaný sprievodca nás obohatí o zaujímavé informácie a skúsený foto lektor nám poskytne dobré rady a inšpirácie k fotografovaniu. Pripomenieme si doby, keď cez Dunaj neviedol ani jeden pevný most a jarné povodne zalievali okolitú krajinu aj mesto. Dozvieme sa, ako sa v tých dobách ľudia dostávali na druhý breh rieky, kde bol celoročne priechodný brod a ako mešťania testovali hrúbku ľadu na Dunaji. Spestrením bude aj príbeh o mestských privilégiách a právach prechodu brodu bez platenia mýtneho. Získame pútavé fakty o všetkých 5 bratislavských mostoch cez Dunaj a zistíme, že najstarší kamenný most Bratislavy medzi ne nepatrí. Pripomenieme si okamihy slávnostného otvorenia Starého mosta Františkom Jozefom I. Tiež éru spojenia Bratislavy a Viedne električkou. Spomenieme aj dočasný pontónový most a vojnové časy, počas ktorých bol jediný bratislavský most vážne poškodený a nemeckí zajatci ho v krutej zime provizórne opravili. Nájdeme mýtne domčeky, opíšeme si strážnice z čias Slovenského štátu a pri pohľade na kaviareň Ufo si prezradíme, ktorý spisovateľ nám ho závidí a dal sa s ním fotografovať.

Cena vychádzky: 8,00 pre všetky vekové kategórie pri platbe bankovým prevodom; 9,00 € vkladom hotovosti. Tiež je možné použiť našu permanentku – bude Vám škrtnutých 5 vychádzok = 7,50 €.

Stretneme sa: 13:00 na Primaciálnom nám. pri studni. Vychádzku ukončíme: 16:00 na Šafárikovom námestí.

Sprevádza: Dagmar Gubová a foto lektor Akadémie kreatívnej fotografie David Koronczi.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU (počet miest je obmedzený).

Objednať si permanentku môžete vyplnením prihlášky TU.

DSC_2893

Komentáre:

Jedna reakcia to “BRATISLAVA – foto vychádzka, 3.3.2013, nedeľa”

  1. chrapanova - 30. November 2012, 20:15

    Veľmi pekne prosíme klientov, ktorí sa plánujú zúčastniť foto vychádzky, aby sa prihlásili cez náš prihláškový formulár. Len tak budeme poznať počet účastníkov, ktorý je dôležité vedieť pre realizáciu vychádzky. Ďakujeme za pochopenie.
    Irena Chrapanová, CK LIBER