BRATISLAVA – 2. vychádzka, 24.2.2013, nedeľa

13. Február 2013 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Galeria Nedbalka schodiskoFebruárovú vychádzku venujeme mestským galériám. Prejdeme sa ako zvyčajne historickým centrom a tentoraz sa budeme zastavovať pred budovami, v ktorých sú ukryté zbierky obrazov. Občas tiež sochy a umelecké predmety či objekty úžitkového umenia. V niektorých galériách vojdeme aspoň do vstupných priestorov a do tej poslednej (ešte málo známej) pôjdeme aj na prehliadku. Ide o Galériu Nedbalka, ktorá vznikla len v roku 2012, ale už sa môže pochváliť zaujímavými zbierkami v pekných priestoroch. Jej poslaním je zoznámiť návštevníkov s dielami najvýznamnejších umelcov tvoriacich na Slovensku od konca 19. storočia. Prostredníctvom približne 160-ich významných obrazov a sôch si tu môžeme urobiť pomerne ucelenú predstavu o slovenskej výtvarnej scéne tohto obdobia. Výstavné priestory sa nachádzajú na štyroch poschodiach. Nájdeme v nich diela významných autorov ako napr. Ladislava Mednyánszkeho, Ernesta Zmetáka, Martina Benku, Cypriána Majerníka, Ľudovíta Fullu, Júliusa Bártfaya, Mikuláša Galandu a mnoho ďalších.

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
2,00 €
pre všetky vekové kategórie; zdarma držiteľ permanentky a dieťa do 15 r. v sprievode dospelého.

Vstupné do Galérie Nedbalka:
3,00 €
základné (dospelý),
1,50 € zľavnené (dôchodca, študent, dieťa, ZŤP).

Stretneme sa15:00 hod. na Primaciálnom námestí pri studni. Vychádzku ukončíme o 16:30 hod. na Nedbalovej ulici. Nasledovať bude dobrovoľná prehliadka Galérie Nedbalka (je otvorená do 19:00 hod.). 

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa nie je potrebné. Vychádzka sa uskutoční určite !!!

Objednať si permanentku môžete vyplnením prihlášky TU.

Galeria Nedbalka Foto32

Komentáre:

2 reakcií to “BRATISLAVA – 2. vychádzka, 24.2.2013, nedeľa”

  1. Hauliková - 26. Február 2013, 17:25

    vychádzka konaná dňa 24.2.2013
    Výborný program vychádzky. Pre mňa bola Galéria Nedbalka príjemným prekvapením. Môže ľutovať každý, kto nebol.
    Ďakujem.

  2. chrapanova - 26. Február 2013, 17:32

    Ďakujeme za pochvalu :-) Veru, Galéria Nedbalka žiari novotou aj krásou. Moc sa tešíme, že napriek skutočne nevľúdnemu počasiu vychádzka urobila radosť a klobúk dolu všetkým, čo v tom daždi prišli :-D
    Chrapanová, LIBER