BRATISLAVA – 22. vychádzka, 25.12.2016, nedeľa

20. December 2016 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Jezuitsky kostol BAVianočnú vlastivednú LIBER vychádzku venujeme fungujúcim kostolom v historickom centre mesta a, samozrejme, betlehemom :-) Doobeda navštívime interiéry Kostola Zvestovania Pána (františkáni), Kostola Najsvätejšieho Spasiteľa (jezuiti), Kostola Loretánskej Panny Márie (uršulínky) a Kostola nanebovzatia Panny Márie (Notre Dame). V prípade času a zájmu potom ešte nazrieme cez mrežu do Kostola Navštívenia Panny Márie (milosrdní bratia). Poobede navštívime interiéry Kostola sv. Ladislava, kalvínskeho Kostola kresťanskej reformovanej cirkvi (otvoria len pre nás), Farského kostola sv. Jána z Mathy (známy aj ako Trinitársky či Trojičný) a Kostola svätého Štefana (kapucíni). V prípade času a zájmu potom ešte nazrieme do Katedrály sv. Martina (Dóm)… Vzhľadom k tomu, že posledná nedeľa v mesiaci “padla” na sviatočný deň, bude naša vychádzka skutočne sviatočná a veríme, že aj veľmi zaujímavá. Otváracie časy kostolov a omší nám zasa pomohli urobiť vychádzku nezvyčajne pestrú – doslova dvakrát nevstúpime cez tie isté dvere ;-)

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
2,50 €
pre všetky vekové kategórie; zdarma držiteľ permanentky a dieťa do 15 r. v sprievode dospelého.

Stretneme sa doobeda o 10:00 a poobede o 14:00 hod. na Primaciálnom námestí, pri studni. Vychádzku ukončíme o 12:00 a o 16:00 hod. Môžete si vybrať čas. A v prípade veľkého záujmu sa môžete zúčastniť aj na oboch vychádzkach – každá je iná, spája ich len rovnaká téma.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa nie je potrebné. Vychádzka sa uskutoční určite.

Objednať si permanentku môžete vyplnením prihlášky TU.

Wikimedia - betlehem

Komentáre:

Jedna reakcia to “BRATISLAVA – 22. vychádzka, 25.12.2016, nedeľa”

  1. chrapanova - 2. Január 2017, 7:13

    Veľmi sa chceme poďakovať všetkým pozitívnym silám, ktoré nám pomáhali otvárať dvere. Doslova zázračne sme sa dostali všade a aj tam, kam sme nedúfali: Milosrdní bratia mali otvorené aj napriek tomu, že telefonicky nám toto vylúčili. Uršulínky nemali problém aj s našou prehliadkou mimo hlavnú loď kostola (dokonca nám sprístupnili WC), Notredamky nechali jednu svoju sestru, aby nás čakala aj v čase, kedy ostatné išli na obed a dokonca po ceste cez nádvorie Primaciálneho paláca sme uvideli otvorené dvere do Kaplnky sv. Ladislava, kde sme tak nad rámec programu tiež vošli a kochali sa nádhernou barokovou stropnou freskou ako malé deti :-) Inak aj Primaciálny palác mal pri vchode krásny betlehem ;-) Kalvínom patrí naše špeciálne poďakovanie. Nie len že nám otvorili na dohovorený signál, ale venovali všetkým účastníkom pohľadnicu kostola a dokonca nás čakal pán farár a porozprával nám viac o nich aj o kostole. Zázraky sa proste diali :-D