BRNO – Medzinárodný festival ohňostrojov, loď, hrad Veveří a ZOO, 7.6.-8.6.2014, víkend

27. Január 2014 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Ignis Brunensis Tanec Blesku 200617. ročník festivalu Ignis Brunensis = Plameň Brna nám pripraví jedinečný “ohňostrojový” zážitok. Nad hladinou Brnianskej priehrady budeme sledovať prehliadku ohňostrojov a pri nej počúvať sprievodnú hudbu vysielanú v rádiách a reprodukovanú na miestach konania. Skvostnú kompozíciu ešte dotvorí zrkadlový odraz na nočnej vodnej hladine. Vzhľadom na to, že akcia zvykne mať enormnú návštevnosť divákov z celého sveta, budeme ubytovaní priamo na brehu priehrady. Zabezpečíme si tak dobrý výhľad buď z terasy hotela, z parkoviska pred ním alebo z neďalekého mosta. V sobotu po ceste k ubytovaniu navštívime Pavilon Anthropos, ktorý nás nadchne expozíciou praveku s mamutom v životnej veľkosti a múzeum Mendelianum, venované zakladateľovi genetiky, Gregorovi Mendelovi. Okrem kláštora, kde žil a pôsobil ako opát, uvidíme aj jeho včelín a záhony s hrachmi. Tiež prekrásnu gotickú baziliku minor, v ktorej je pochovaná zakladateľka kláštora, Eliška Rejčka. Milovníkov prírody čaká v nedeľu prehliadka modernej ZOO, nachádzajúcej sa v blízkosti nášho hotela. Užijeme si tiež plavbu po priehrade, ktorou sa dostaneme na menej známy hrad Veveří, ktorý je podobne ako náš Devín vzdialený od centra mesta a týči sa na hradnom brale nad sútokom dvoch riek.

Ubytovanie: V praktickom 3*** wellness hoteli v blízkosti Brnianskej priehrady v dvojlôžkových izbách. Hotel má reštauráciu, letnú terasu, výťah, bazén, fitnes, saunový svet (tropická, fínska a sedliacka sauna s parným nárazom), parný kúpeľ, soľnú oxyterapiu, privátny whirpool, kolagénové soláriá a iné. Hotel vlastní multifunkčné ihrisko vhodné na tenis, volejbal či petanque. Wellness (90-minút) je možné využiť behom celého dňa od 8:00 – 22:30 hod a cena pre ubytovaných hostí je 175 Kč.

Strava: V cene ubytovania máme raňajky formou bufetu od 7:00 – 10:30 hod.

Hotel Santon Brno ext_03Cena výletu: 69,00 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 15,00 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Pavilon Anthropos (stála výstava + 1 dočasná: Dobrodružná Afrika alebo Zdeněk Burian): dospelý = 4,50 €; dôchodca nad 60 r., študent, ISIC, ITIC, dieťa do 15 r. = 2,50 €; dieťa do 3 r., ICOM, ZŤP = zdarma; rodina (2 dosp. + 2 deti do 15 r.) = 10,50 €;
- Mendelovo múzeum
(komentovaná prehliadka + Včelín): dospelý = 4 €; dôchodca, študent, ISIC, ITIC = 2 €;
- ZOO Brno: (9:00 – 18:00 hod.) dospelý = 4 €; dôchodca, študent, dieťa do 15 r., ZŤP = 3 €; dieťa do 3 r., ZŤP/P zdarma; rodina (2 dosp. + 2-3 deti do 15 r.) = 10,50 €;
- Loďou na hrad (50-min. plavba): dospelý = 4 €; dieťa (3-15 r.), ZŤP = 2,50 €; dieťa do 3 r., ZŤP/P = zdarma;
- Hrad Veveří (vstup do areálu): dospelý = 1,00 €; dôchodca nad 65 r., študent s preuk., ISIC, dieťa 6-15 r., ZŤP = 0,50 €; dieťa do 3 r., ZŤP/P, ICOM = zdarma.
- Hrad Veveří (areál + 40-min. koment. prehliadka): dospelý = 3,50 €; dôchodca nad 65 r., študent s preuk., ISIC, dieťa 6-15 r., ZŤP = 2,50 €; dieťa do 3 r., ZŤP/P, ICOM = zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

Wikipedia Brno Parník na přehraděV cene výletu je pohodlné cestovné klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizačné náklady, sprievodcovské služby, DPH a poistenie CK proti insolventnosti.
V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa v sobotu o 8:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 18:30 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Brne: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Hrad Veveří letecký pohled

Komentáre:

2 reakcií to “BRNO – Medzinárodný festival ohňostrojov, loď, hrad Veveří a ZOO, 7.6.-8.6.2014, víkend”

  1. p.kern - 9. Jún 2014, 9:44

    Ďakujem za krásny výlet, doporučujem aj ostatným.
    Jún 2014

  2. chrapanova - 10. Jún 2014, 0:44

    Veľmi pekne ďakujeme za odporúčanie.
    Tešíme sa, že sa výlet tak dobre vydaril :-D
    Aj to počasie bolo ako v slnečnom lete!
    CK LIBER, Irena Ch.