SCHLOSS HOF – zámok, jeho zákulisie a vianočné trhy, 25.11.2023, sobota

22. November 2023 - LIBER asistent  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

58. Schloss Hof_Weihnachtsdorf_©MAGMAG - kópiaPremiérovo preskúmame tajomné chodby a zákutia barokového zámku Schloss Hof. Navštívime tiež klenot zámku, malú kaplnku a sakristiu. Tieto miesta sú bežne návštevníkom neprístupné, no mi sa nimi prejdeme aj so sprievodcovským slovom a s pekným výhľadom. Takisto sa môžeme tešiť na jedny z najčarovnejších vianočných trhov v Dolnom Rakúsku. Sú umiestnené na priestranstve medzi zámkom a jeho hospodárskymi budovami a môžu sa pochváliť veľkolepou výzdobou s obrovským adventným vencom. Objavíme na nich originálne darčeky, sviečky, dekorácie, jasličky, no tiež kulinárske špeciality, nápoje a maškrty od vyše 80 vystavovateľov. Na najväčšom barokovom priestranstve Rakúska tak zažijeme šarm tradičných vidieckych Vianoc vrátane dychovej hudby, výstavy betlehemov v sale terrene či obľúbených živých zvieratiek (mini ZOO). Prejdeme si tiež reprezentatívne priestory zámku, ktorý bol vidieckym sídlom princa Eugena Savojského a pripomenieme si Habsburgovcov, ktorí na zámku žili neskôr, čiže Máriu Teréziu, jej manžela Františka Štefana Lotrinského a ich najstaršieho syna, neskoršieho cisára Jozefa II. V cene vstupného tak budeme mať možnosť hneď 2x navštíviť zámok a rozumne striedať pobyt vonku a vnútri.

Cena výletu: 27 pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla či nástup na inom mieste: 4 € osoba.

Skupinové vstupné do areálu zámku vrátane vianočných trhov, 1-hodinovej prehliadky zákulisia zámku + návštevy reprezentatívnych priestorov zámku (vianočný okruh v cisárskych komnatách):
dospelý, dôchodca, študent, ZŤP, ZŤP/S = 16 €; dieťa do 18 rokov = 10 €; dieťa do 6 rokov = zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vyberáme vstupné vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia a sprievodcovské služby. V cene nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 9:00 hod. na ulici Trnavské mýto pri bývalom Istropolise. Návrat plánujeme na 17:00 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Schloss Hof www.schlosshof.at

Komentáre: