BUDAPEŠŤ – Hradný vrch s chrámom a vianočné trhy, 5.12.2015, sobota

2. December 2015 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Budapešť vianočný trhV krásnom predvianočnom čase navštívime Budapešť, “Dunajskú kráľovnú” a užijeme si pestrosti veľkomesta vo víre vianočných trhov. Konajú sa pred Bazilikou a na Vőrősmartyho námestí, kde panuje každý rok idylická atmosféra. Kaviareň Gerbaud sa mení na adventný kalendár a denne o 17:00 sa otvorí 1 okno s umeleckým dielom. Tradičné remeselnícke výrobky, výborná maďarská kuchyňa a dobré víno radia tieto trhy medzi najlepšie v Európe. Cestou do centra sa zastavíme v nákupno-zábavnom centre Campona. Záujemcovia tu navštívia Tropikarium a oceanarium (je tu obrovské akvárium so žralokmi, ryby, raje, aligátory, plazy, opice, jaštery, hady, hmyz, exotické vtáctvo a tropický dažďový prales). Ostatní sa budú môcť poohliadnuť po darčekoch, občerstviť sa a zabezpečiť si peniaze na trhy (je tu zmenáreň aj bankomaty). Autobusová prehliadka mesta nás zavedie na Hradný vrch s kráľovským palácom a korunovačným kostolom kráľa Mateja (Matiasov chrám). Uvidíme aj Rybársku baštu, nám. Hrdinov, Parlament a Baziliku sv. Štefana. V čase voľna nakúpime dobroty na vianočný stôl v prekrásnej secesnej Tržnici a pred cestou si ešte pochutíme na typických maďarských špecialitách, pozerajúc na obľúbený adventný kalendár na námestí.

Cena výletu: 28,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Tropikarium: dospelý: 2.500 HUF; dôchodca (nad 62 rokov) a študent (do 18 rokov): 1.800 HUF;
- Matiasov chrám: dospelý: 2.400 HUF; dôchodca, študent, dieťa: 1.000 HUF;
Vstupné výnimočne nevyberáme vopred – podľa záujmu si ho budete platiť priamo na výlete.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa7:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme na 20:30 hod.

Sprevádza: sprievodca priateľskej CK.

Počasie v Budapešti: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
BUDAPEŠŤ – Rembrandt a Vianočné trhy alebo termál, 13.12.2014, sobota

Wikipedia Budapest hrad v noci

Komentáre:

2 reakcií to “BUDAPEŠŤ – Hradný vrch s chrámom a vianočné trhy, 5.12.2015, sobota”

  1. Juraj Kovačev - 4. December 2015, 20:45

    Ponuku na výlet do Budapešti so našiel o 20,30 hod. Ak máte 3 volne miesta mal by som záujem. No a dopoveď by som potreboval ešte dnes, lebo zatiaľ som v Ružomberku.
    S pozdravom
    Kovačev

  2. chrapanova - 5. December 2015, 21:11

    Dobrý deň, pán Kovačev.
    Kedykoľvek sa budete chcieť prihlásiť tesne pred výletom, volajte, prosím, na číslo CK LIBER = 0903 447 070 – funguje denne 363 dní v roku (okrem 24.12. a 31.12.) od 9:00 do 21:00 hod. Mimo tento čas sa môžete pokúsiť nás kontaktovať aspoň cez sms a tiež vždy odporúčame urobiť prihlášku na webe – tá nám ako jediná príde do všetkých PC. Komantár na webe, bohužial, nevidíme vždy hneď a teda ho môžeme nájsť neskoro :-(
    Chrapanová, CK LIBER
    PS: Tešíme sa, že ste tento výlet nakoniec stihli :-)