MÖRBISCH a RUST – opereta Predavač vtákov a mesto bocianov, 5.8.2017, sobota

16. Jún 2017 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Seefestspiele Moerbisch - Predavač vtákovAj tento rok navštívime rakúsku “Mekku operety”, letný operetný festival Seefestspiele Mörbisch. Milovníkov operiet a muzikálov priťahuje od roku 1957. Koná sa od 7.7. do 19.8. v amfiteátri mestečka Mörbisch am See, ktoré sa nachádza pri jazere Neusiedler See (UNESCO), pričom javisko je umelým polostrovom s hladinou jazera v pozadí. Tento rok nás dej operety prenesie do príbehu mladého mileneckého páru, predajcu vtákov Adama a jeho milej Christel, ktorí sa opakovane snažia uskutočniť odloženú svadbu z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov. Neustále nedorozumenia a prekážky však spôsobujú rozpad ich veľkej lásky. Na to, aby milenci znovu k sebe našli cestu a znovu sa do seba zbláznili, bude potrebné vyriešiť niekoľko zápletiek. Práve tie nás zabavia v nádhernom prostredí Národného parku Neusiedler See počas letného večera. Predavač vtákov (Der Vogelhandler) je mladá rakúska opereta z roku 1998 od rakúskeho skladateľa opier Carla Zellera. Na romantický kultúrny zážitok sa naladíme v milom mestečku bocianov, v Ruste. Verne sa vracajúce vtáky tu vyvádzajú mláďatá každý rok na jar. V lete teda už budú dostatočne veľké na zaujímavé pozorovanie. Prejdeme sa historickým centrom alebo posedíme vo vinárskom dvore s dobrou kuchyňou a vínom.

Cena výletu: 45 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla:
3 € osoba.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, vstupenka kategórie K9 (drahšie vstupné len na vyžiadanie), organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať - treba rátať 2 dni!) a strava.

Stretneme sa15:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Predstavenie sa začína o 20:30 hod. Návrat plánujeme na 1:00 hod.

Odporúčame: oblečenie pekné, ale teplé; topánky pohodlné (vhodné aj na štrk); niečo mäkké pod zadok (sedadlá sú kovové, s opierkou), deku na zabalenie sa; šatku či kapucňu na hlavu, pršiplášť (chráni, keď fúka).

Sprevádza: Stanislava Hanuszová.

Počasie v blízkej Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
MÖRBISCH a RUST – opereta Viktória a jej husár, 30.7.2016, sobota

Wikimedia - Mörbisch-3

Komentáre: