BRATISLAVA – 2. vychádzka, 24.2.2019, nedeľa

22. Február 2019 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Dom u Dobreho pastiera01- Autor Lure – Vlastné dieloDruhú tohtoročnú vychádzku venujeme bratislavským kuriozitám a záhadám. Dozvieme sa na nej, aké druhé využitie našli vynaliezaví mešťania pre ,,zwinger”, aký poklad bol ukrytý na Bielej ulici a kde si mohli obyvatelia mesta zmerať kúpený tovar na jarmoku. Skontrolujeme tiež, či je stále na svojom mieste Posmievačik. A zamyslíme sa nad tým, prečo sa pred jezuitským kostolom nachádza Mariánsky stĺp. Priblížime si, kde stojí klenot malej rokokovej architektúry a v ktorom paláci sa nachádzajú naozajstné falošné dvere. Budeme tiež pátrať po stratenej fontáne. A veľa ďalších zaujímavých miest a kuriozít si predstavíme na tejto vychádzke, ktorá je akýmsi voľným pokračovaním vychádzky z 29.7.2018 a čiastočným opakovaním vychádzky z 26.2.2017. Na záver sa ocitneme v podhradí, kde si v Múzeu hodín pozrieme všakovaké starožitné hodiny a povieme si príbehy s nimi spojené ;-) Tiež si predstavíme Dom U dobrého pastiera, v ktorom sa toto prekrásne múzeum, predstavujúce exponáty od konca 17. do konca 19. storočia, nachádza ;-)

Cena vychádzky (príspevok na hrošíka):
3 € = osoba; zdarma = držiteľ permanentky a dieťa do 15 rokov.

Vstupné do Múzea hodín:
dospelý = 2,50 €; dôchodca, študent, dieťa 6-14 r. = 1,50 €; rodina = 5 € (2 dospelí a deti do veku 14 r.); dieťa do 6 r., ZŤP, ZŤP/S, novinár, držiteľ Bratislava Card = ZDARMA.

Stretneme sa10:00 a o 14:00 na Primaciálnom námestí pri studni. Vychádzku ukončíme o 12:00 a o 16:00. Môžete si vybrať čas.

Sprevádza: Martin Záni.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa nie je potrebné. Vychádzka sa v oboch časoch uskutoční určite.

Objednať si permanentku môžete vyplnením prihlášky TU.

Wikipedia - Bratislava v 16. storočí

Komentáre: