BRATISLAVA – motorovým člnom do Danubiany a na obed do Modrej čajky, 12.9.2021, nedeľa

12. August 2021 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Danubiana sochaUž tradične spolu zájdeme do galérie Danubiana, no tentoraz oveľa rýchlejšie a v malej skupinke. Umožní nám to moderný a rýchly motorový čln pre 7 pasažierov a 1 kapitána. Tak sa okrem hlavného toku Dunaja pokocháme aj hausbótmi v Jaroveckej zátoke, kde nájdeme na loďke slávneho bratislavského Robinsona. V galérii sa okrem stálej expozície môžeme tešiť na 4 mimoriadne výstavy: Povrchy slovenskej maliarky Evy Činčalovej, ktorá nám upriami pohľad na všednú krásu materiálov; Hodvábny sen slovenskej akademickej maliarky Jany Kiselovej – Sitekovej, milo inšpirovanej starou japonskou kultúrou; Textile Art of Today zameranú na textilné umenie a tvorivú prácu s materiálom 83 umelcov z celého sveta a Tapisérie od slovenskej autorky Boženy Augustínovej – Rochovanskej, dýchajúce poetikou básní a vytvorené pre tých, ktorí ich dokážu čítať zvnútra. Okrem galerijných budov sa prejdeme aj parkom umeleckých diel pod šírim nebom, kde sa stretneme s ďalšími menami umelcov svetového významu. Priestor bude aj na kávičku či drobné občerstvenie a na nákup v pestro zásobovanom galerijnom obchode. Takisto na pekné výhľady do krajiny z poloostrova na Dunaji a na chutný obed v blízkej reštaurácii Modrá čajka.

Cena výletu: 87 € všetky vekové kategórie.

Ceny vstupného:
Galéria Danubiana (vystúpime z člnu po schodoch priamo na jej móle): 10 € = dospelý; 5 € = dôchodca nad 62 r., študent; 20 € = rodina (2 dospelí a 2 študenti); zdarma = dôchodca nad 75 r., dieťa do 6 r., ZŤP.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

Motorový čln s posádkouV cene výletu je netradičné cestovanie motorovým člnom po Dunaji, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou – máme rezervované miesta v reštaurácii a výber jedál vopred; platba je možná v € aj platobnou kartou).

Stretneme sa o 8:45 v prístave Marína vo Vlčom hrdle (parkovanie áut je tu zdarma). Odplávame o 9:00, prehliadku Danubiany plánujeme na 10:00 – 12:00. Nasledovať bude obed a návrat do prístavu o 14:00.

Cesta: Kto nejdete autom, tak treba ísť autobusom číslo 77 na zastávku POVODIE DUNAJA (pozor – nie každý spoj ide až na túto zastávku) a odtiaľ cca 10 minút pešo k prístavu (pokračujete v smere, ktorým ste prišli a držíte sa stále vpravo).

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Odporúčame: vetrovku, deku, šatku (záchranné vesty sú k dispozícii na lodi).

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Realizujeme tiež:
BRATISLAVA – motorovým člnom do Danubiany s prehliadkou nábrežia v centre, 26.9.2021, nedeľa

Danubiana - loďou – výrez

Komentáre: