KREMNICA – Múzeum mincí a medailí, mincovňa a baňa, 6.10.2010, streda

26. September 2010 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Kremnica HPIM2255Témou výletu do Kremnice budú mince. Najskôr sa v múzeu mincí pokocháme exponátmi hotových mincí a medailí a následne nám v mincovni ukážu, ako sa kedysi razili mince a ako sa razia teraz. Okrem prehliadky starej mincovne a ukážky práce starých strojov tu uvidíme aj krátky historický dokument z tej doby. Zbierka mincí celého sveta, ktoré boli razené v Kremnici, nám potvrdí slávnu tradíciu mincovne, ktorá je najdlhšie fungujúcou mincovňou v Európe (založená roku 1328). Novú mincovňu navštívime v čase prevádzky, takže nám bude prakticky vysvetlená razba našich platných slovenských euro mincí. Po obede a krátkej prehliadke historického centra si zájdeme aj do starej bane. Tak získame predstavu o ťažkej a nebezpečnej práci baníkov, bez ktorých by sa proces výroby mincí nezaobišiel. A nielen to!

Cena výletu: 28,00 € dospelý,
24,00 € dôchodca, študent, dieťa.
Ceny sú priaznivé, nakoľko väčšinu autobusu obsadia študenti obchodnej akadémie.

Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

V cene výletu
je cestovné, vstupné do všetkých spoločne navštívených atrakcií, organizačné náklady, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 7:00 hod. na Nevädzovej č. 3 v Bratislave (pred budovou obchodnej akadémie). Návrat plánujeme na 18:00 hod. Cestovať budeme autobusom.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie: je TU podobné ako v Žiari nad Hronom.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Kremnica HPIM2239

Komentáre: