BARDEJOV A DREVENÉ KOSTOLÍKY – UNESCO v SR, 28.8.-31.8.2011, 4 dni / 3 noci

25. August 2011 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

DREVENY KOSTOL 2010 IMG_5524Aj v tomto roku sa vypravíme na náš najdlhší a najzaujímavejší výlet po Slovensku, ktorého cieľom je prekrásne mesto Bardejov a po ceste roztrúsené drevené kostolíky. Z tých, ktoré sú zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, budeme mať pri ceste až päť: Hronsek, Ladomírová, Bodružal, Hervartov a Kežmarok. Rovnaký počet bude aj lokalít UNESCO, s ktorými sa pri našom putovaní zoznámime: Banská Štiavnica, Vlkolínec, Levoča a Spišský hrad (jeden z najrozsiahlejších hradných komplexov strednej Európy), Bardejov a drevené kostolíky. Tých je na území Slovenska cca 45, ale v UNESCO je zapísaných len 8. Cestu za drevenými kostolíkmi si spestríme návštevou kláštora v Hronskom Beňadiku. Našej pozornosti neuniknú ani skanzeny ľudovej architektúry, významné cirkevné pamiatky a historické centrá miest patriacich medzi slovenské najkrajšie. Z lahôdok menujme aspoň kostol Sv. Ducha v Žehre (Spiš) z 13. stor. so známou freskou Arbor vitae (Strom života). Špeciálnu pozornosť venujeme historickému centru Bardejova, ktorý sa pre nás stane symbolickým základným táborom pre našu “kostolíkovú púť”. Pokocháme sa tu bazilikou sv. Egídia s 11 pôvodnými gotickými oltármi, meštianskymi domami a cennou radnicou.

Cena výletu: 195,00 pre všetky vekové kategórie.
Pri ubytovaní 1 osoby na izbe príplatok 22,00 . Je možné súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Poplatok za prednostný výber miesta: 5,00 .

V cene výletu je cestovné, ubytovanie 1 noc v 3*** hoteli v Levoči a 2 noci v 3*** hoteli v Bardejove, 2 x raňajky, mestské poplatky, organizačné náklady, poistenie proti insolventnosti CK, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné (väčšina cirkevných pamiatok vyberá vstupné v hodnote cca 1,00 € vo forme milodaru), poistenie (môžete si ho doobjednať – rátajte 4 dni!) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa
v nedeľu o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme v stredu na 20:00 hod. (Deň po našom návrate je štátny sviatok!) Cestovať budeme minibusom. V prípade potreby nástupu a výstupu v inom meste, informujte sa o možnostiach na 0903 755 096.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Bardejove:
môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

LEVOCA 2010 IMG_5501

Komentáre: