BAŤOV KANÁL II – plavba loďou a Trdlofest, 19.5.2012, sobota

2. Máj 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

SKALICA - historické centrumToto pokračovanie obľúbeného výletu na Baťov kanál nás už tradične zavedie do Skalice, no po prvý raz v čase, keď sa tam koná Trdlofest – deň plný trdelníka, vína a dobrej nálady :-) . Po obede nás hodinová plavba Baťovým kanálom zo Strážnice naladí na pekný deň a zoznámi nás s históriou plavby kanálom. Komplex Františkánov, kde sa inzerovaný Trdlofest bude konať, si užijeme podľa programu: 14:00-14:50 pečenie Maxitrdelníka, 14:00-18:00 ochutnávky trdelníka a vína, 14:50 divadlo, 15:50 moderovaná súťaž s FAZOLNICOU (súťaž v jedení fazuľovej polievky s rezancami) a TRDELNÍKOM (súťaž v jedení trdelníka), 16:20 folklórny súbor SKALIČAN, 17:20 príhovor primátora, 17:30 vyhlásenie výsledkov ochutnávok trdelníka a vína, 17:40 oficiálne otvorenie letnej turistickej sezóny. Po celý čas bude zdarma prístupná Stála expozícia Záhorského múzea, Galéria Júliusa Koreszku a výstava. Na nádvorí františkánskeho komplexu tiež Výstava BONSAJOV. Sprístupnené budú aj všetky pamiatky v meste: Farský kostol a veža sv. Michala archanjela, Dom kultúry, Evanjelický kostol, Kostol milosrdných bratov, Rotunda sv. Juraja, Františkánsky kláštor a kostol, Mlyn bratov Pilárikových, Ľadovňa, Jezuitský kostol. Jednoducho každý si príde na svoje!

Pre veľký záujem o tento výlet vypravíme dva autobusy:
A) autobus pre 27 klientov – program podľa textu hore (viac času na atrakcie v Skalici);
B) autobus pre 19 klientov – program predĺžený o dva koncerty, ktoré sú v cene vstupenky na Trdlofest: 18:05 kapela Dareband, 19:35 kapela Epy de mye, 20:35 vyhlásenie výsledkov súťaže vo varení kotlíkového guláša.

Cena výletu: 31,00 € dospelý,
28,50 € dôchodca nad 60 rokov a ZŤP,
27,50 € študent do 18 rokov, dieťa a ZŤP dieťa = bez konzumácie vína!
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

V cene výletu je zahrnuté pohodlné cestovanie luxusným autobusom, vstupné do spoločne navštívených atrakcií (cca hodinová plavba loďou, Trdlofest vrátane ochutnávok vína a trdelníkov), organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu, DPH. V cene výletu nie je poistenie (je možné doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

A) Stretneme sa o 8:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:30 hod.
B) Stretneme sa o 11:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 22:00 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Skalici: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

BAŤOV KANÁL - Strážnice 29.9.2011

Komentáre:

3 reakcií to “BAŤOV KANÁL II – plavba loďou a Trdlofest, 19.5.2012, sobota”

  1. Yvetta Szepesháziová - 3. Máj 2012, 11:58

    Chcem sa spýtať na výlet na Baťov kanál čo stojí pre dospelých. Je tam uvedené 0 to som nepochopila a rada by som sa ho zúčastnila.
    Ďakujem Yvetta

  2. chrapanova - 8. Máj 2012, 1:44

    Pekný dobrý deň, Yvetta, občas sa stane, že celý výlet už je v ponuke, ale chýba cena, nakoľko ešte čakáme na cenu nejakého vstupu (cena dopravy, lacnejšie vstupenky a tak podobne). V takom prípade odporúčame sa prihlásiť, aby ste si rezervovali miesto a zároveň si zaručili, že Vám budú informácie poslané. Keby Vám cena nevyhovovala, tak by ste jednoducho napísali, že prihlášku z tohto dôvodu rušíte (a my Vám toto bez poplatku potvrdíme). Zatiaľ sa nám to ale nestalo :-) .
    Chrapanová, CK LIBER

  3. chrapanova - 8. Máj 2012, 2:11

    SKALICKÝ TRDELNÍK:
    “Azda najznámejšou skalickou špecialitou je Skalický trdelník, preto ho tu bude možné nájsť začleneného do celodenného programu. V prvom rade to budú ochutnávky trdelníka, na ktoré máte automaticky nárok zakúpením vstupenky. Trdelník je tiež hlavným aktérom v pokuse o prekonanie slovenského rekordu v pečení maxitrdelníka. I tento rok sa Skaličania pokúsia prekonať rekord. Budete si môcť zasúťažiť v jedení trdelníka, skúsiť namotávanie trdelníkového cesta na trdlo a upiecť si svoj vlastný trdelníček alebo si túto jedinečnú skalickú špecialitu jednoducho len kúpiť. Okrem trdla sa bude ochutnávať i skalické víno, ktoré neodmysliteľne k tomuto sviatku patrí.”
    = z tlačovej správy MsÚ Skalica =