LAXENBURG – romantický zámok, park a kompa, 4.8.2012, sobota

25. Jún 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER IMG_2967Pre veľký záujem opakujeme návštevu romantického zámku v Laxenburgu. Je vzdialený len 15 kilometrov južne od Viedne a patrí medzi najpôsobivejšie zámky v Európe. Jeho park je považovaný za ukážkový príklad historického záhradníckeho umenia 18. a 19. stor. Cisárovná Mária Terézia a jej vnuk cisár František boli tými, ktorí nechali park rozšíriť na 280 hektárov. Impozantná záhrada je usporiadaná s láskou a hravosťou, čo ocenia fotografovia aj milovníci prírody. Popri rokokovom Modrom dvore tu existuje množstvo zábavných stavieb, mystických jaskýň, chrámov alebo aj stredovek pripomínajúce cvičisko na usporiadanie turnajov. Najznámejšou budovou v areáli je určite tzv. hrad Franzesburg, vystavaný v rokoch 1799 až 1801 a dokončený v roku 1835. Cisár František II. nechal postaviť túto napodobeninu stredovekého rytierskeho hradu na umelom ostrove uprostred zámockého jazera. Vybavenie miestností, ktoré sú dnes sprístupnené ako múzeum, je považované za „pokladnicu Rakúska“. Pre množstvo atrakcií odporúčame kombinovanú vstupenku, ktorá nám umožní prehliadku hradu, plavbu kompou aj prechádzku po zámockom parku. Navštívime tiež obec Laxenburg a jej najznámejšiu pamiatku – barokový farský kostol.

Cena výletu: 17,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny atrakcií:
- vstup do parku + prevoz kompou + prehliadka Franzesburgu = 9,00 € osoba v skupine,
5,00 €
dieťa do 14 rokov a študent s preukazom do 18 rokov;
- vstup do parku + kompa + vláčik + prehliadka Franzesburgu = 12,00 € osoba v skupine,
7,00 € dieťa do 14 rokov a študent s preukazom do 18 rokov;
- samostatný vstup do parku bez prevozu a bez návštevy hradu Franzesburg = 2,00 €.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu a DPH. V cene výletu nie je vstupné do atrakcií, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou – rezervujeme miesta a objednáme menu).

Stretneme sa o 9:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 18:00 hod.

Sprevádza: z dôvodu úrazu Alena Koniarová namiesto Dagmar Gubová.

Počasie v blízkej Viedni: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

LIBER IMG_2976

Komentáre:

2 reakcií to “LAXENBURG – romantický zámok, park a kompa, 4.8.2012, sobota”

  1. Ľuptáková - 6. August 2012, 8:47

    Dobrý deň,
    v cene výletu boli aj sprievodcovské služby po celý čas výletu. Prosím nerozumiem aké to boli služby, lebo naša sprievodkyňa držala bobríka mlčanlivosti, tak neviem o aké služby sa jednalo. Kúpiť lístky si vieme aj sami.
    S pozdravom, Ľuptáková

  2. chrapanova - 22. August 2012, 3:43

    Dobrý deň, pani Ľuptáková,
    ďakujeme za Vašu reklamáciu, ktorú sme dôkladne prešetrili a žiaľ sme došli k záveru, že slečna sprievodkyňa skutočne za jazdy autobusom nepodala potrebné informácie. Tiež prehliadka hradu bola znehodnotená nedodržaním našej objednávky po nemecky hovoriaceho sprievodcu, ktorého mala naša sprievodkyňa tlmočiť. Za zhoršenú kvalitu výletu sa Vám preto ospravedlňujeme a na základe Vášho podnetu odškodníme všetkých klientov výletu Laxenburg 4.8.2012.
    S pozdravom, CK LIBER, Chrapanová