PLAVECKÝ HRAD – parným vlakom do Plaveckého Podhradia, 14.9.2013, sobota

25. Apríl 2013 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipédia Plavecký hradUž po druhý raz sa v tomto roku vydáme na výlet historickým vlakom – tentoraz dokonca parným! – a tak samotná cesta týmto technickým skvostom bude príjemnou a romantickou atrakciou :-) . Následne nás čaká zdravá a pekná prechádzka z Plaveckého Podhradia na Plavecký hrad, ktorý vznikol ako kráľovská hraničná pevnosť a je svojou minulosťou spojený s mnohými významnými šľachtickými rodmi. Vystriedali sa v ňom napríklad grófi zo Svätého Jura a Pezinka, Fuggerovci, Balassovci a poslednými majiteľmi boli Pálffyovci. Tí sa neskôr odsťahovali na svoj nový kaštieľ do Malaciek. V roku 1706 hrad poškodilo cisárske vojsko, keď ho oslobodzovalo od Rákoczyho povstalcov. Odvtedy hrad chátra a mení sa v romantické miesto spojené so zaujímavými príbehmi z histórie.
Výlet je vhodný pre všetky vekové kategórie. Cesta po dobre vyznačenom turistickom chodníku trvá približne hodinu. Z rozsiahleho hradu sa zachovalo veľké množstvo múrov, medzi ktorými je príjemné sa s trochou fantázie poprechádzať. Z kopca Pohanská, na ktorom hrad stojí, sa dá vychutnať pekný výhľad do okolia a na ďalšie prírodné scenérie Malých Karpát. Najväčšou atrakciou však isto bude naša lokomotíva, ktorá plánuje pre fotografov aj pózovať!

Cena výletu: 14,00 € pre všetky vekové kategórie, ZDARMA pre deti do 3 rokov (bez nároku na miesto).

V cene výletu je pohodlné cestovanie špeciálne vypraveným parným vlakom, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou). Vstup do priestorov zrúcaniny Plaveckého hradu je zdarma!

Odporúčame: pevnú turistickú obuv, jedlo na piknik v prírode a dostatok nápojov na celý deň.

Stretneme sa8:30 hod. na hlavnej vlakovej stanici (v hornom vestibule). Vlak odchádza o 9:10 hod., v Plaveckom Podhradí bude o 11:20 hod. a odchádzať z neho bude o 16:00 hod. Návrat plánujeme na 18:30 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v blízkych Malackách: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

LIBER parný vlak 15.9.2012

Komentáre:

4 reakcií to “PLAVECKÝ HRAD – parným vlakom do Plaveckého Podhradia, 14.9.2013, sobota”

  1. Beladičová - 3. September 2013, 21:47

    Prihlasujem sa tento atypicky a zaujimvy vylet.Zatial 1 osoba.
    Tesim sa na spolocne zazitky a stravene chvile…………………………M.

  2. chrapanova - 3. September 2013, 22:00

    Teším sa na Teba, Marika!
    Miesto Ti rezervujeme, ale prosíme do konca tohto týždňa vyplniť aj riadnu prihlášku: http://www.liber.sk/?page_id=96
    Irena

  3. peter - 7. September 2013, 1:43

    dá sa do vlaku vziať aj bicykel ?

  4. peter - 7. September 2013, 1:44

    dá sa do toho vlaku vziať aj bicykel ?