MORAVSKÝ KRAS – Macocha a koncert Spirituál kvintetu, 14.6.-15.6.2013, 2 dni / 1 noc

26. Apríl 2013 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedie Priepasť MacochaSkutočná lahôdka tohtoročnej sezóny nás čaká v podobe mimoriadneho koncertu folkovej skupiny Spirituál kvintet priamo v najnavštevovanejšej jaskyni Moravského krasu, ktorá sa volá Punkevní. Okrem koncertu si užijeme aj jazdu ekologickým vláčikom (záujemcovia tiež lanovkou), pohľad do najhlbšej priepasti strednej Európy s romantickým menom Macocha a nenáročnú, zdraviu prospešnú prechádzku lesom CHKO. Približne hodinový koncert bude pokračovať zaujímavou prehliadkou jaskyne, ktorá vyvrcholí jedinečnou plavbou na lodičkách. Ubytovanie v 3*** hoteli priamo v srdci Moravského krasu nám umocní zážitok faktom, že celý deň sa budeme môcť pohybovať po okolí bez batožín a večer po koncerte či už prechádzkou alebo vláčikom zájdeme bez ďalšej dopravy autobusom rovno “do postele”. Druhý deň navštívime krásny barokový zámok Lysice, kde budeme mať možnosť prehliadky historických interiérov alebo prechádzky ojedinelou zámockou záhradou s promenádnou kolonádou, sala terrenou, oranžériou a záhradníctvom z 19. stor. Po obede nás čaká prehliadka rozprávkového neskoro gotického hradu Pernštejn, ktorému jeho atraktívny vzhľad zabezpečil angažmá v obrovskom počte rozprávok, filmov a reklám, a cesta domov :-)

Ubytovanie: V príjemnom 3*** hoteli pri konečnej vláčikov a v blízkosti parkoviska. Hotel má reštauráciu, večernú reštauráciu, piano bar, letné terasy, výťah, zmenáreň, internetový kútik a iné. Všetky účelne a moderne zariadené izby majú vlastné WC, sprchu, telefón, rádio a TV (satelit).

Strava: V cene ubytovania máme raňajky. Je možné objednať si obed aj večeru (každé cca 6,00 €).

Wikipedia Pernstejn pohľad z parkoviskaCena výletu: 54,00 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 7,00 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 € osoba.

Ceny atrakcií:
- Spirituál kvintet = koncert v jaskyni Punkevní + prehliadka jaskyne + lodička: 17,00 € pre všetkých;
- Zámok Lysice: možnosť výberu z 2 prehliadok:
1. Súkromné a hosťovské izby (2. okruh), 45 minút: 4,00 € dospelý; 3,00 € dôchodca nad 65 rokov; 2,50 € študent, dieťa, ZŤP; zdarma dieťa do 6 rokov; 12,00 € rodina (2 dospelí + max. 3 deti do 15 rokov ) alebo
2. Zámocká záhrada a sála terrena
(komentovaná prehliadka): 2,00 € všetky vekové kategórie;

- Hrad Pernštejn (70 minút): 8,00 € dospelý; 5,50 € dôchodca nad 65 rokov, študent, dieťa, ZŤP; zdarma dieťa do 6 rokov; 21,00 € rodina (2 dospelí + max.3 deti).
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

LIBER Punkevní loďouV cene výletu je pohodlné cestovné luxusným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizačné náklady, sprievodcovské služby po celý čas výletu, DPH a poistenie CK proti insolventnosti. V cene výletu nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa v piatok o 9:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v sobotu na 20:00 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v blízkom Blansku: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

LIBER Lysice fontána

Komentáre: