BRNO – medzinárodný festival ohňostrojov, loď, hrad a ZOO, 1.6.-2.6.2013, víkend

26. Apríl 2013 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Ignis Brunensis Tanec Blesku 200616. ročník festivalu Ignis Brunensis = Plameň Brna nám pripraví jedinečný “ohňostrojový” zážitok. Nad hladinou Brnianskej priehrady budeme pozorovať prehliadku ohňostrojov a pri nej počúvať sprievodnú hudbu vysielanú v rádiách a reprodukovanú na miestach konania. Skvostnú kompozíciu ešte dotvorí zrkadlový odraz na nočnej vodnej hladine. Vzhľadom na to, že akcia zvykne mať enormnú návštevnosť domácich aj zahraničných divákov, budeme ubytovaní priamo na brehu priehrady. Zabezpečíme si tak dobrý výhľad – buď z terasy hotela alebo z parkoviska pred ním. V sobotu po ceste k ubytovaniu navštívime Pavilon Anthropos, ktorý nás nadchne expozíciou praveku s mamutom v životnej veľkosti a múzeum Mendelianum, venované zakladateľovi genetiky, Gregorovi Mendelovi. Okrem kláštora, kde žil a pôsobil ako opát, uvidíme aj jeho včelín a záhony s hrachmi. Tiež prekrásnu gotickú baziliku minor, v ktorej je pochovaná zakladateľka kláštora, Eliška Rejčka. Milovníkov prírody čaká v nedeľu prehliadka modernej ZOO, nachádzajúcej sa v blízkosti nášho hotela. Užijeme si tiež plavbu po priehrade, ktorou sa dostaneme na menej známy hrad Veveří, ktorý je podobne ako náš Devín vzdialený od centra mesta a týči sa na hradnom brale nad sútokom dvoch riek.

Ubytovanie: V praktickom 3*** wellness hoteli v blízkosti Brnianskej priehrady v dvojlôžkových izbách. Hotel má reštauráciu, letnú terasu, výťah, bazén, fitnes, saunový svet (tropická, fínska a sedliacka sauna s parným nárazom), parný kúpeľ, soľnú oxyterapiu, privátny whirpool, kolagénové soláriá a iné. Hotel vlastní multifunkčné ihrisko vhodné na tenis, volejbal či petanque. Wellness (90-minút) je možné využiť behom celého dňa od 8:00 – 22:30 hod a cena pre ubytovaných hostí je 175 Kč.

Strava: V cene ubytovania máme raňajky formou bufetu od 7:00 – 10:30 hod.

Hotel Santon Brno ext_03Cena výletu: 65,00 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 15,00 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 € osoba.

Ceny atrakcií:
- Pavilon Anthropos (stála výstava + 1 výstava dočasná = buď Dobrodružná Afrika alebo Zdeněk Burian): 4,50 € dospelý; 2,50 € dôchodca, študent, dieťa do 15 rokov; zdarma dieťa do 3 rokov; 11,50 € rodina = 2 dospelí + 2 deti do 15 rokov;
- Mendelovo múzeum
(komentovaná prehliadka): 4,00 € dospelý; 2,00 € dôchodca, študent, žiak;
- ZOO Brno: (9:00 – 18:00 hod.) 4,00 € dospelý; 3,00 € dôchodca, študent, dieťa do 15 rokov, ZŤP; zdarma dieťa do 3 rokov; 11,50 € rodina = 2 dospelí + 3 deti do 15 rokov;
- Loďou na hrad (50-minútová plavba): 4,50 € dospelý; 2,50 € dôchodca, študent, dieťa;
- Hrad Veveří (40-minútová prehliadka): 2,50 € dospelý; 1,50 € dôchodca, študent, dieťa, ZŤP.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

Wikipedia Brno Parník na přehraděV cene výletu je pohodlné cestovné luxusným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizačné náklady, sprievodcovské služby po celý čas výletu, DPH a poistenie CK proti insolventnosti.
V cene výletu nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa v sobotu o 8:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 18:30 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Brne: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Hrad Veveří letecký pohled

Komentáre: