MORAVSKÝ KRAS – koncert v jaskyni, hrad a zámocká záhrada, 11.6.-12.6.2016, 2 dni / 1 noc

4. Jún 2016 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Moravský kras a jeho jaskyne budú už tradične hostiť mimoriadne koncerty, ktoré sú jedinečné svojou atmosférou, ale aj akustikou a možnosťou spojenia prehliadky interiéru jaskyne s kultúrnym zážitkom. Spoločne preto navštívime najnavštevovanejšiu jaskyňu celej Českej republiky, ktorá sa volá Punkevní a užijeme si v nej jazz aj plavbu loďou. Po ceste sem si, samozrejme, nenecháme ujsť ani pohľad do najhlbšej priepasti strednej Európy s romantickým menom Macocha a nenáročnú, zdraviu prospešnú prechádzku lesom CHKO. Pre záujemcov bude aj možnosť voziť sa ekologickým vláčikom či vyhliadkovou lanovkou. Prvý deň sa zastavíme aj v informačnom centre vo veternom mlyne a v drevenom kostole v Blansku. Druhý deň nás potom čaká prehliadka jedinečnej dielne na výrobu modrotlače a rozprávkového neskoro gotického hradu Pernštejn. Jaho romantický vzhľad už isto poznáme z mnohých rozprávok, filmov či reklám. Po obede ešte využijeme deň otvorených dverí záhrady pri barokovom zámku Lysice. Nachádza sa tu aj promenádna kolonáda, sala terrena, oranžéria a záhradníctvo z 19. storočia ;-) Ubytovanie v 3*** hoteli na Vysočine nám dotvorí atmosféru výletu v lone prírody a umožní nám všetky plánované návštevy stihnúť :-)

Ubytovanie: V príjemnom 3*** hoteli v blízkosti Vírskej priehrady a hradu Pernštejn. Hotel má k dispozícii vyhrievaný bazén a reštauráciu (otvorená je do 22:00). Izby sú 2-4-lôžkové, s vlastným sociálnym zariadením, televízorom a WiFi.

Strava: V cene ubytovania máme raňajky. Spoločný obed v sobotu je už započítaný cene výletu (polievka a hlavné jedlo). Nápoje a prípadné dezerty je možné platiť Kč, €, KK.

Wikipedia Pernstejn pohľad z parkoviskaCena výletu: 67 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5 € osoba.

Ceny atrakcií:
- Čarovné tóny Macochy = jazzový koncert v jaskyni Punkevní + prehliadka jaskyne + lodička: 15 €;
- Modrotlač Olešnice = prehliadka dielne, ukážka výroby = 1,50 €;
- Hrad Pernštejn (70 minút): 8,00 € dospelý; 5,50 € dôchodca nad 65 rokov, študent, dieťa, ZŤP; zdarma dieťa do 6 rokov; 21,00 € rodina (2 dospelí + max.3 deti);
- Zámok Lysice = komentovaná prehliadka záhrady: zdarma.

Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

LIBER Punkevní loďouV cene výletu je pohodlné cestovné klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, 1 obed, organizačné náklady, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou – miesta v reštauráciách rezervujeme, objednáme menu).

Stretneme sa v sobotu o 7:00 hod. na parkovisku na Električnej ul. v Trenčíne (následne autobus zastaví ešte pri vlakovej stanici). Návrat do Trenčína plánujeme v nedeľu na 20:00 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v blízkom Blansku: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

LIBER Lysice fontána

Komentáre: