MORAVSKÉ POLE I. – po stopách Habsburgovcov, 1.10.2022, sobota

20. September 2022 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wiki EckartsauVydáme sa do zaujímavej lokality, na Moravské pole. V krátkych vzdialenostiach sa tu nachádza niekoľko zámkov, z ktorých každý má svoju vlastnú históriu aj súčasnosť. Ako prvý uvidíme poľovnícky zámok Eckartsau. Spolu s parkom je dnes prístupný verejnosti. Návštevníci môžu obdivovať zámocké, bohato zariadené interiéry, vybavené dobovým nábytkom, množstvom sôch a cenných obrazov. Úchvatne pôsobí stropná freska v slávnostnej sále od významného rakúskeho barokového maliara Daniela Grana z roku 1732. Prechádzka rozsiahlym zámockým parkom patrí tiež k nezabudnuteľným zážitkom. Ďalšie dva zámky ponúkajú do 1. novembra jedinečnú výstavu Poklady z kolekcie cisárskeho striebra. Zámok Schloss Hof sa zameriava na obdobie Márie Terézie a prezentuje zlaté lyžičky a prepychový riad. Poľovnícky barokový zámok Niederweiden sa sústreďuje na obdobie cisára Františka Jozefa a odhaľuje pohľad do dvornej kuchyne v čase slávností aj bežných dní. Vzácne poklady, zapožičané zo zbierok Hofburgu s podtitulom výstavy “Habsburgovci pozývajú k stolu!“ nás tak pozve na ligotavý výlet, kde okrem 3 zámkov bude možné vidieť aj statok so zvieratami a prekrásne parky a záhrady. V tej poslednej sa nachádza aj pôvodná ruina hradu Grafenweiden.

Cena výletu: 24 všetky vekové kategórie.

Ceny vstupného:
- Zámok Eckartsau: osoba v skupine = 11 €; dieťa do 18 r. = 7,50 €;
- Zámky Schloss Hof + Niederweiden: dospelý = 19 €; dôchodca od 60 r., študent do 25 r. = 17,50 ; dieťa do 18 r. = 11 ; dieťa do 6 r. = zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia a sprievodcovské služby. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 9:00 hod. na ulici Trnavské mýto pri Istropolise. Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie v blízkej Viedni: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Reportáž: TU.

Wiki Schloß_Niederweiden

Komentáre: