SALZBURG – Rím severu a UNESCO mesto, 22.6.-23.6.2013, víkend

28. Marec 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Getreidegasse am Nachmittag SalzburgSalzburg, prezývaný “Rím severu”, jedno z najkrajších miest na svete, preslávil rodák W. A. Mozart. Dnes predstavuje úžasnú kombináciu histórie, hudby a pamiatok. Stará časť Salzburgu na brehu rieky Salzach je prehliadkou kostolov, námestí a fontán. Je pokladnicou plnou skvostov gotiky, renesancie, baroka a romantiky klasicistických domov. To robí Salzburg výnimočným a je právom zapísaný v UNESCO. Prehliadku mesta začneme prekrásnymi záhradami zámku Mirabell. Dal ho vybudovať arcibiskup Wolf Dietrich von Raitenau pre matku svojich 15 detí. Záhrady porovnávajú s francúzskymi záhradami Louvreu. Pokračovať budeme historickým centrom, kde si prezrieme najznámejšiu nákupnú uličku s typickými sladkosťami „Mozartkugeln“, Mozartov rodný dom a zaujímavé kostoly. Vyberieme sa aj do pevnosti nad mestom (Hohensalzburg) a  vychutnáme si nočný Salzburg. Druhý deň navštívime zámok radovánok (Hellbrunn) s úžasnými freskami. Zobrazujú dvorské zábavy. Súčasťou záhrady sú tiež vodné hry s pohyblivými figúrkami a labyrint. Salzburg bol centrom oblasti Rakúska bohatej na soľ. Preto sa v jeho blízkosti nachádza množstvo soľných baní. Jednu z nich (Hallein) navštívime. Prevezieme sa na loďke a skĺzneme sa po kĺzačke ako kedysi baníci.

Ubytovanie: V cene zájazdu je ubytovanie v rodinne vedenom 3***  hoteli, ktorý leží v ľahko prístupnej pokojnej časti Salzburgu.

Strava: V cene ubytovania sú raňajky formou bufetu.

Cena výletu: 97,00 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe:
17,00 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou či osobami.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 € osoba.

Wikipedia View of Salzburg Fortress from Mirabell GardensCeny atrakcií:
- pevnosť Hohensalzburg (cesta vláčikom do pevnosti a späť, vstup na nádvoria, obranné veže, kniežacie sály, Múzeum pevnosti, Múzeum bábik, Múzeum 59. regimentu infantérie, Palmová pasáž, prehliadka s audioguidom v 9 jazykoch do vnútorných priestorov (galéria, komora, vyhliadková veža):
11,00 € dospelý; 6,30 € dieťa 6-14; 25,50 € rodina;
- Mozartov rodný dom: 10,00 € dospelý; 3,50 € dieťa 6 – 14 r.; 4,00 € mládež 15 – 18 r.; 21,00 € rodina (2 dospelí + dieťa do 18 r.); 8,50 € ZŤP so sprievodom;

- Hellbrunn (vodné hry so sprievodcom, zámok s audioguidom, Múzeum ľudovej kultúry): 10,50 € dospelý; 5,00 € dieťa 4 -18 r.; 7,00 € študent; 25,00 € rodina (2 dospelí + 1 dieťa, každé dieťa navyše 2,00 €);
- Hallein: 19,00 € dospelý; 9,50 € dieťa 4-15 r. (dieťa do 4 r. nemá povolený vstup); 17,00 € dôchodca a študent s preukazom; 40,00 € rodina 1 (2 dospelí + 1 dieťa); 48,50 € rodina 2 (2 dospelí + 2 deti). 
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

Wikipedia Salzburg Panorama (nachts)V cene výletu je pohodlné cestovné luxusným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizačné náklady, sprievodcovské služby po celý čas výletu, DPH a poistenie CK proti insolventnosti. V cene výletu nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa v sobotu o 6:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 20:00 hod.

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie v Salzburgu: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Salzburger Stadtansicht

Komentáre:

5 reakcií to “SALZBURG – Rím severu a UNESCO mesto, 22.6.-23.6.2013, víkend”

  1. Ľubomír Martinec - 12. Apríl 2013, 16:58

    Dobrý deň.
    chcem sa opýtať, kde nájdem cenník fakultatívnych zájazdov
    Martinec

  2. peter - 17. Apríl 2013, 14:50

    Cena výletu – 0 Eur.
    Treba ísť, kým je to zadarmo :D

  3. chrapanova - 26. Apríl 2013, 1:32

    Pekný dobrý deň všetkým záujemcom!
    Výlet do Salzburgu sme pripravili pre skupinu max. 27 klientov, čím chceme nadviazať na dobrú tradíciu poznávacích výletov pre menšie skupiny. Tiež veríme, že oceníte, že napriek tomuto faktu je naša cena len o 8 € vyššia než cena podobného zájazdu už po zľave na zľavovom portáli: http://zlavy.europa2.sk/skvely-2-dnovy-zajazd-mozartov-salzburg-a-carovny-hallstat-za-89
    Pán Martinec,
    samostatný cenník na webe nemáme. Ceny sú vždy priamo pri zájazdoch. Pri tomto jednom sme ju však doplnili neskôr, lebo sme nemali potvrdené všetky jej zložky.
    Peter, zaváhali ste :-)
    Irena, CK LIBER
    PS: Keď uvediete ku komentárom Váš mail, nebude zverejnený, ale umožní nám poslať Vám odpoveď.

  4. Jana Ľuptáková - 24. Jún 2013, 9:49

    Dobrý deň,
    tak sme absolvovali dvojdenný zájazd do Salzburgu. V cene výletu bolo aj pohodlné cestovné luxusným autobusom. Ako prekoho. Ak chcete absolvovať odtučňovacú kúru a mučiareň odporúčam LIBER. Cena bola jednotná, ale my čo sme sedeli úplne vzadu sme absolvovali práve tú mučiareň. Natlačení piati dospelí dobre živení ľudia. Nikdy viac. Ak s Liberom maximálne tak hodina cesty autobusom, ak vôbec.
    Ďalej som zvedavá ako sa budú riešiť ceny vstupov. Na http://www.salzburg.info/cs/sights/kartou_salcburku informujú o Salzburg card, ktorú sme dostali “Umožňuje mimo jiné bezplatný vstup do salcburských muzeí, bezplatnou jízdu zubačkou na salcburskou pevnost Hohensalzburg a kabinovou lanovkou na Untersberg, plavbu lodí po Salzachu nebo bezplatné užívání veřejných dopravních prostředků……” Zaplitili sme spolu 50,5€ na vstupy. Dúfam, že LIBER vráti financie účastnokm zájazdu.

    Jana Ľuptáková

  5. chrapanova - 24. Jún 2013, 11:14

    Dobrý deň, pani Ľuptáková,
    ďakujeme za Vaše úprimné slová a veľmi ľutujeme, že túto reklamáciu musíme riešiť práve s Vami – s našimi milými a stálymi klientmi. Na druhej strane treba povedať, že miesta na zadnej päťke na Vás vyšli preto, lebo ste sa prihlasovali medzi poslednými a teda miesta Vám boli pridelené spravodlivo. Problém, ktorý ste opísali, vieme vyriešiť jedine zmenou dopravcu, nakoľko tento väčšie autobusy ani nemá. Už 1/2 hodinu po Vašom štarte do Salzburgu sme toto aj začali riešiť. Doteraz sme totiž nemávali predané všetky miesta (výnimkou bol tohtoročný Graz), alebo sedeli na zadných miestach štíhli ľudia a teda tento problém v minulosti nenastal. To, že sú autobusy, ktoré využívame, luxusné, je ale samozrejme pravda, lebo nevyužívame dopravcov so starými modelmi autobusov alebo s nedostatočnou výbavou.

    Čo sa vstupeniek týka, tak sprievodkyňa mala úlohu Vás upokojiť a aj Vám vysvetliť, že ušetrené peniaze zo vstupeniek Vám budú vrátené a to aj napriek tomu, že ste boli ubytovaní v drahšom hoteli, čo doplatila CK LIBER. Nikdy sme však od klientov nechceli doplatiť zvýšené náklady (väčšinou sme im o tom ani nehovorili) a vždy sme im vrátili prípadné preplatky. Teda naozaj nie je najmenší dôvod na tomto našom pravidle niečo meniť. Sprievodkyňa tiež telefonicky potvrdila, že Vám to až 2 x hovorila, takže verejne vysvetlené a sľúbené to bolo.

    Čo sa týka ceny výletu, tak nebola pre všetkých jednotná. Tí, čo chceli sedieť na lepších miestach, si mali možnosť priplatiť 5,00 € za osobu a niektorí to aj využili. Keby posledná prihlásená klientka zaplatila skôr, určite by sme aj Vám túto možnosť včas pripomenuli. Takto sme Vám aspoň telefonicky deň pred výletom oznámili, že na Vás vyšli tieto miesta a opýtali sa Vás, či s tým nebudete mať problém. Do toho dňa totiž ešte vždy bolo možné, že budete na zadnej päťke len štyria a teda by ste Vy mali 4 miesta pre 3 osoby.

    Irena Chrapanová, CK LIBER