FORCHTENSTEIN A EISENSTADT – Esterházyovci, 11.8.2012, sobota

9. Jún 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

ForchtensteinPo stopách rodu Esterházyovcov prejdeme starobylý hrad na skale aj romantický zámok zasadený v anglickom parku. Gróf Mikuláš Esterházy získal od cisára panstvá Forchtenstein a Eisenstadt už v roku 1622, takže naše rozprávanie bude na historické udalosti, súvisiace so slávnym šľachtickým rodom, bohaté. Na hrade Forchtestein rod ukladal svoje rodinné poklady a tak sa tu nachádza najväčšia súkromná zbierka zbraní v Rakúsku, klenotnica s viac ako 10.000 predmetmi či jedna za najväčších barokových galérií v strednej Európe. Práve v nej nájdeme medzi legendárnymi predkami okrem slávneho Attilu či Karola Veľkého aj obraz grófa Drakulu, presnejšie Vlada III., ktorý sa preslávil ako bojovník s Turkami. Pri obliehaní Viedne hrad Forchtenstein odolal obliehaniu tureckých vojsk ako jeden z mála. Aj preto sa tu nachádza rodinný archív dokumentov v objeme 25 izieb (v prepočte 10 km listín). Nenecháme si ujsť ani prehliadku zámku v Eisenstadte s aktuálnou výstavou Apartmány kňažnej“. Zámok Esterházyovcov totiž stáročia slúžil nielen na reprezentáciu, ale aj ako priestor na život kňažien rodu Esterházy. Pripomenieme si tiež jedného z najvýznamnejších obyvateľov v histórii mesta, geniálneho hudobníka Josefa Haydna.

Cena výletu: 19,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny atrakcií:
- hrad Forchtenstein = 8,00 € (špeciálna prehliadka aj s rozprávaním o živote Drakulu a vzniku kultu o upíroch),
- zámok Eisentadt = 7,00 € (prehliadka sprevádzaná priamo naším v Eisenstadte vyškoleným sprievodcom).
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu a DPH. V cene výletu nie je vstupné do atrakcií, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie v blízkej Viedni: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Eisenstadt - zamok Esterhazy

Komentáre:

5 reakcií to “FORCHTENSTEIN A EISENSTADT – Esterházyovci, 11.8.2012, sobota”

  1. Peter Ország - 8. August 2012, 14:47

    Prihlasujem na zájazd dve osoby.

  2. Peter Ország - 9. August 2012, 16:45

    Ďakujem za oznam, že idete menší autobus vymeniť za väčší. Beriem na vedomie túto vašu internú vec. Ale nedozvedel som to, čo mňa zaujíma, či som zaradený do zájazdu a akú sumu na aký účet mám poukázať. Alebo bude stačiť zaplatiť pri nástupe do autobusu, prípadne dodatočne?

  3. chrapanova - 10. August 2012, 11:45

    Dobrý deň, pán Ország, údaje k platbe sme Vám poslali až po tom, čo nám dopravca potvrdil zmenu autobusu. Ďakujeme za porozumenie. Rátame s Vami!
    Chrapanová, CK LIBER

  4. Anonym - 17. August 2012, 7:53

    Touto cestou by som sa chcela poďakovať za pekný a úspešný výlet organizovaný
    vašou CK Liber na prehliadku hradu Forchtenstein a zámku Eisenstadt dňa 11.8.2012.
    Celodenný výlet ponúkol veľký zážitok s maximálne vyčerpávajúcimi informáciami o histórii navštívených miest, o grófovi Drakulovi, ako aj o rode Esterházyovcov.
    Pochvala patrí aj sprievodkyni Masarykovej, ktorá nám húževnate tlmočila z nemčiny náročné texty počas prehliadky zámkov.
    Spestrením výletu bola aj účasť milej a vedomosťami fundovanej majiteľky CK Liber – pani Chrapanovej, ktorá nám pri spiatočnej ceste odpovedala na naše dotazy, ako aj oboznámila so zájazdovými programami.
    Želám CK Liber naďalej zaujímavé a úspešné výlety.
    S pozdravom
    Ing. Edita Kiššová

  5. chrapanova - 17. August 2012, 7:58

    Ďakujeme, Editka,
    tešíme sa, že sa výlet páčil :-) .
    Irena a Viera, CK LIBER