BUDAPEŠŤ – Cézanne, Rodin a Széchenyiho kúpele, 17.2.2013, nedeľa

18. Január 2013 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Cezanne HarlequinVyužijeme poslednú možnosť navštíviť Múzeum výtvarných umení v Budapešti, ktoré ponúka výnimočnú výstavu pod názvom “Cézanne a minulosť”. Jej cieľom je prezentovať tvorbu tohto predstaviteľa francúzskeho postimpresionizmu aj diela majstrov zo 16. až 19. storočia (napr. Raffaella, Michelangela, Goyu, Delacroixa, Courbeta), ktoré Cézanna inšpirovali. Až 100 exponátov (maľby, kresby, akvarely) nám tak podá ucelený pohľad na jeho celoživotné dielo. Patrí medzi najhodnotnejšie v rámci európskeho výtvarného umenia na prelome 19. a 20. storočia. Diela na túto dočasnú výstavu boli zapožičané z najvýznamnejších výstavných siení aj od zberateľov z celého sveta. Odborní kritici už vysoko ohodnotili prácu kurátorky Geskó Judit a tak je návštevnosť výstavy priam bombastická. Okrem diel Paula Cézanna, autora slávneho Harlekýna, navštívime aj stále expozície múzea. Uvidíme tiež 6 sôch francúzskeho sochára Augusta Rodina. Po kultúrnom zážitku budeme môcť zájsť do obľúbených termálnych kúpeľov Széchenyi, ktoré ponúkajú oddych v 18 bazénoch s teplotami v rozpätí 20-38°C. Budeme mať tiež možnosť zaujímavej prechádzky po blízkom parku Városliget, ktorý bol vybudovaný k oslavám milénia a nachádza sa v ňom hrad Vajdahunyad. Všetky atrakcie sú totiž blízko seba.

Cena výletu: 25,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny atrakcií:
- Cézanne 1
(vrátane stálych výstav): 10,50 € dospelý; 5,00 € dôchodca (nad 62 rokov), mládež (do 26 rokov), dieťa (od 6 rokov). Prehliadka sa dá zvládnuť za minimálne 2 hod. a samozrejme dá sa zostať aj dlhšie.
- Cézanne 2 (vrátane stálych aj dočasných výstav = Daumier a Uecker): 12,50 € dospelý; 6,00 € dôchodca (nad 62 rokov), mládež (do 26 rokov), dieťa (od 6 rokov). Prehliadka trvá cca 3 hod. (program to umožňuje).
- Termálne kúpele Széchenyi: 15,50 € s použitím úložného priestoru a bez časového obmedzenia; 14,00 € (skupina od 20 os.). K dispozícii je aj pedikúra (7,50 € = 30 min.) a aromatické masáže (od 11,50 € = 20 min.).
- Termálne kúpele Széchenyi: 6,00 € prehliadka kúpeľov so sprievodcom = bez kúpania !!!
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu a DPH. V cene výletu nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 20:30 hod.

Sprevádza: Katarína Gašparová / zastupuje Irena Chrapanová a Daniela Donáthová.

Počasie v Budapešti: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

LIBER Budapest IMG_2476

Komentáre:

7 reakcií to “BUDAPEŠŤ – Cézanne, Rodin a Széchenyiho kúpele, 17.2.2013, nedeľa”

  1. Viera Kuchtova - 19. Január 2013, 15:13

    Ahoj Katik,
    prechádzka po parku sa plánuje až po kúpeľoch či namiesto nich? Mám pocit, že sa to všetko za jeden deň nestihne :( . Škoda, že hrad samotný nie je možné navštíviť, keďže v ňom sídli poľnohospodárske múzeum, a pritom je to postupne “namiešaný” slohový skvost :) .
    Srdečne zdraví
    Viera

  2. Katarína Gašparová - 20. Január 2013, 10:48

    Ahoj Viera!
    Mysleli sme na pohodový výlet, ktorého stredobodom bude výstava aj kvôli počasiu. Malá prechádzka po Városligete bude pred výstavou, lístok na výstavu umožňuje prehliadku celého múzea, tak prečo ho nevyužiť. Na kúpele ostanú cca 3 hod. Ten čas sa môže využiť aj na voľný program v meste. Z kúpeľov sa odchádza rovno domov, aby nikto neprechladol. Budapešť v sebe ukrýva množstvo skvostov, aj na ne príde rad :-) .
    Srdečne pozdravujem
    Kati, LIBER

  3. Viera Kuchtova - 20. Január 2013, 15:57

    Zdravim Katka!
    Dakujem krasne za objasnenie celej situacie.
    S tym, ze Budapest ukryva vela skvostov, mas velku pravdu.
    Tesim sa odhalovanie jej krasnych zakutiki … aj s LIBEROM :) .

    Pekny den zela
    Viera

  4. Beladičová - 22. Január 2013, 20:29

    Ahoj Irenka!
    Nie je mi celkom jasna cena?Ked pripocitam k uvedenej sume 25,0e vstupy 2x a kupele,je to velmi vysoke cislo na 1dnovy vylet.
    Ja by som i mala zaujem,ale zial pri tejto sume?
    Mozes mi to prosim upresnit?
    Dakujem!……………………………………………………………………………………………………M.

  5. chrapanova - 22. Január 2013, 23:51

    Ahoj Marika :-) ,
    ďakujeme za otázku. Z tých možností si treba vybrať. Čiže buď Cézanne 1 alebo Cézanne 2 (tá drahšia alternatíva má v sebe 2 výstavy navyše). Kto potom chce, môže ísť aj cca na 3 hod. do termálu. Žiaľ nemajú tam lacnejšie lístky. Tiež sa dá ísť len na výstavu alebo len do termálu a byť tam akokoľvek dlho. Zvyšný čas je potom možné využiť na pohodový obed, dlhšiu prechádzku či iné atrakcie parku.
    Irena

  6. fialka - 31. Január 2013, 19:15

    dobrý deň !
    mám otázky :
    1. výstava Rodin je v Cezanne 1 alebo Cezanne 2 ?
    2. pre držiteľa ŤZP so sprievodcom nie je zľavnené vstupné ?

    ďakujem
    Viera F.

  7. chrapanova - 1. Február 2013, 9:37

    Dobrý deň pani Viera F., ďakujeme za otázky.
    1. Sochy Augusta Rodina uvidíme aj v Cezanne 1 aj v Cezanne 2. Ide o dočasnú výstavu zo stálych exponátov galérie. No našťastie sa táto rozhodla umožniť jej pozretie všetkým návštevníkom.
    2. Zľavy pre ZŤP / ZŤP so sprievodcom galéria neinzeruje. Informáciu vyžiadame.
    S pozdravom, Irena, LIBER