BUDAPEŠŤ – Tropikárium, Palác zázrakov, Parlament, UNESCO, 29.8.-30.8.2013, 2 dni / 1 noc

4. Júl 2013 - marsalkova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia FisherBastion

Dva pekné dni venujeme najobľúbenejším miestam Budapešti. V nákupno-zábavnom centre Campona navštívime Tropikárium a oceanárium (je tu akvárium so žralokmi, morské ryby, raje, aligátory, plazy, opice, hady…) a Palác zázrakov (zábavná veda pre všetky vekové kategórie). Na Hradnom vrchu v Budíne bude nasledovať prehliadka Hradnej štvrte. Tá približuje bohatú históriu mesta (Matyášov kostol s relikviárom, čiernou i červenou Madonou; Rybárska bašta s výhľadom na Dunaj, mosty a Parlament; Kráľovský palác, sídlo uhorských kráľov). Prevezieme sa aj k Citadele a k Pamätníku slobody. Na Peštianskej strane cestou po boulevarde Pešti – Andrásy út – uvidíme prekrásnu budovu Opery, významné historické budovy a originálne zastávky 1. metra na kontinente. Prídeme až k jednému zo skvostov mesta, Námestiu hrdinov a k mestskému parku Városliget s atrakciami (zábavný park Vidámpark, svetoznáme kúpele Széchényi, komplex pavilónov, ZOO). Poprechádzame sa po strede mesta aj popri Dunaji. Navštívime Baziliku sv. Štefana a budovu Parlamentu. Uvidíme najväčšiu európsku synagógu a pamätník sv. Gellérta (Gerharda). Výlet ukončíme prechádzkou po najdlhšej pešej zóne (Váci utca) k prekrásnej secesnej budove Mestskej tržnice.

Ubytovanie: V príjemnom 3*** hoteli v širšom centre Budapešti (autobusom do 20 minút od Hradného vrchu).

Strava: V cene ubytovania máme raňajky.

Wikipedia Parlement van BoedapestCena výletu: 76,00 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 23,00 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 € osoba.

Ceny atrakcií:
- Tropikárium
: 7,00 € dospelý v skupine; 6,00 € dôchodca nad 62 rokov, dieťa od 4 do 18 rokov;
– Palác zázrakov: 7,00 € dospelý; 6,00 € dieťa, študent; 19,50 € rodina (2 dospelí + max. 3 deti);
– Parlament: je momentálne v rekonštrukcii.
– Hlavná synagóga a židovské múzeum: 23,50 € dospelý; 18,50 € študent;
– Matyášov chrám: 4,00 € dospelý; 2,50 € dôchodca, študent; zdarma dieťa do 6 rokov; 9,00 € rodina (rodičia + dieťa).
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

tropicarium.hu photoV cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu, DPH a poistenie CK proti insolventnosti. V cene výletu nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed či večeru je samozrejmosťou).

Stretneme sa vo štvrtok o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v piatok na 20:00 hod.

Sprevádza: Zdenka Hamerlíková.

Počasie v Budapešti: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Budacastle

Komentáre:

2 reakcií to “BUDAPEŠŤ – Tropikárium, Palác zázrakov, Parlament, UNESCO, 29.8.-30.8.2013, 2 dni / 1 noc”

  1. K.Dlugošová - 26. Júl 2013, 23:22

    Dobrý deň, zaujíma ma výlet do Budapešti a následne víkendový pobyt v Buckfurdo koncom augusta. rada by som vedela, či poskytujete nejakú zľavu pre ZŤP, ja aj môj syn 17 r., ktorému by som rada spestrila prázdniny -sme držiteľmi týchto preukazov, syn má ZŤP s doprovodom a je študent, koľko by nás stál zájazd do Budapešti a Buckfurdo. . ?O Budapešt majú záujem tiež naši známi,matka so synom, podobne ako my ZŤP s dopr. ďakujem za odpoveď K.D.

  2. chrapanova - 27. Júl 2013, 1:58

    Pekný dobrý deň, pani Dlugošová, ďakujeme Vám za Váš záujem o naše výlety. Čo sa Budapešti týka, tak cenu vieme upraviť len v prípade, že je dieťa s dvomi dospelými osobami na izbe a spí na prístelke. Momentálne však už predávame posledné miesta, tak Vám odporúčame sa v prvom rade rýchlo prihlásiť, aby ste si držali poradie. Čo sa výletu do Bükfürdö týka, tak budeme Váš záujem evidovať a informácie Vám pošleme neskôr. S pozdravom, Irena Chrapanová, CK LIBER