VIEDEŇ – Deň múzeí a galérií (vstupy zdarma), 26.10.2013, sobota

2. September 2013 - marsalkova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Rakúsky parlamentV deň štátneho sviatku Rakúska budú už tradične sprístupnené ZDARMA vybrané múzeá a galérie. Preto je tento deň obľúbeným dňom návštevníkov Viedne. Zoznam múzeí a galérií, ktoré sa zapoja do tejto tradičnej akcie a budeme ich môcť individuálne navštíviť, bude k dispozícii ráno v autobuse. Pri spoločnej prehliadke so sprievodcom navštívime tieto atrakcie: Rakúsky parlament (jedinečná príležitosť, býva otvorený len 1 x do roka), Múzeum papyrusu (najstarší papyrus v zbierke je Egyptská kniha mŕtvych stará 4 tis. rokov), Múzeum glóbusov a esperanta v paláci Mollard (najstarší glóbus v Rakúsku a zaujímavá výstava o umelom jazyku), Slávnostnú sieň Rakúskej národnej knižnice (jej baroková sieň patrí medzi najkrajšie knižnice sveta), Vojensko – historické múzeum (originálny automobil, v ktorom bol roku 1914 počas atentátu v Sarajeve zavraždený následník trónu František Ferdinand d′Este a jeho manželka Žofia Chotková). Voľný vstup inzerujú tiež: Epsteinský palác, Múzeum architektúry, Secesný kostol Otta Wagnera v Steinhofe, Múzeum hodín, Múzeum úžitkového umenia, Rímske múzeum, Viedenské múzeum Hermesvilla, Viedenské múzeum Karlsplatz, Vlastivedné múzeum.

Cena výletu: 19,00 pre všetky vekové kategórie.

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa7:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 18:30 hod.

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Vojenské múzeum Viedeň

Komentáre:

2 reakcií to “VIEDEŇ – Deň múzeí a galérií (vstupy zdarma), 26.10.2013, sobota”

  1. Dr. Eva Mitrová - 14. Október 2013, 10:32

    Prihlasujem 1 osobu na návštevu Viedne (deň múzeí), s príplatkom na predné miesto v autobuse.
    Prosím udať spôsob platby
    Mitrová

  2. cv - 12. Apríl 2014, 14:50

    Dobry den zaujimalo by ma či ste navštivili všetky muzea a galerii ktore boli v ten den dostupne a ci bol v cene sprievodca