BUDAPEŠŤ – Výstava obrazov + Mangalicové trhy, 8.2.2014, sobota

10. Január 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia - Caravaggio - Saint_John_the_BaptistV prvej časti výletu zamierime do Múzea krásnych umení, kde budeme obdivovať dve expozície: výstavu “Od Caravaggia ku Canalettovi” (predstavuje 140 umeleckých diel od 100 majstrov z talianskeho baroka a rokoka z obdobia od konca 16. storočia do roku 1760 v Taliansku) a výstavu pod názvom “Triumf dokonalosti-Raffaello” (renesančné kresby a rytiny tohto geniálneho maliara, ako i diela jeho žiakov). Prvá výstava sa po veľkom úspechu zatvára už 16.2.2014. Máme preto jedinečnú možnosť zhliadnuť ešte obe výstavy naraz. Pozornosť venujeme aj Námestiu hrdinov, ktoré prezentuje históriu Maďarska na jednej ploche. Po kultúrnom vyžití nás čaká veľký gastronomický zážitok – 7. ročník Mangalicového festivalu a trhy. Keďže je tu možnosť nákupov (lakváre, sirupy, syry, med, olej a koreniny od domácich výrobcov), ale i ochutnávania dobrôt na mieste, určite sa tu dobre naobedujeme. Tiež možno ovlažíme smädné hrdlá výborným maďarským vínom. V závere dňa navštívime krásnu Baziliku sv. Štefana a pokocháme sa výhľadom na Hradný vrch, kde býva krásne vysvietená Rybárska bašta, Matejov kostol, Citadela, Hrad a Pomník víťazstva.

Cena výletu: 25,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Caravaggio + Raffaello: dospelý (skupina od 15 os.): 12,00 €; dôchodca (nad 62 rokov), mládež (do 26 rokov), dieťa (od 6 rokov): 7,00 €dôchodca (nad 70 r): zdarma! Vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.
- Mangalica festival a trhy: voľný vstup.

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa7:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 20:00 hod.

Sprevádza: Zdenka Hamerlíková.

Počasie v Budapešti: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia - Mangalitsa Festival

Komentáre: