LAXENBURG a HINTERBRÜHL – romantický zámok a podzemné jazero, 20.9.2014, sobota

4. September 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER 2967Tradičný výlet, venovaný návšteve romantického zámku v Laxenburgu, si spestríme novým zážitkom, prehliadkou najväčšieho podzemného jazera v Európe: Seegrotte Hinterbrühl. Pôvodne to bola baňa na sadrovec, z ktorej zatopením podzemnou vodou vznikla pozoruhodná atrakcia.Súčasťou prehliadky je aj plavba po jazere motorovou  loďou. Po tomto zážitku sa presunieme len 11 km do Laxenburgu, ktorý patrí medzi najpôsobivejšie zámky v Európe. Jeho park je považovaný za ukážkový príklad historického záhradníckeho umenia 18. a 19. st. Cisárovná Mária Terézia a jej vnuk cisár František nechali park rozšíriť na 280 hektárov. Impozantná záhrada je usporiadaná s láskou a hravosťou. Popri rokokovom Modrom dvore tu existuje množstvo zábavných stavieb, mystických jaskýň, chrámov alebo aj stredovek pripomínajúce cvičisko na usporiadanie turnajov. Najznámejšou budovou v areáli je určite tzv. hrad Franzensburg, vystavaný v r. 1799 až 1801 a dokončený v r. 1835. Cisár František II. nechal postaviť túto napodobeninu stredovekého rytierskeho hradu na umelom ostrove uprostred zámockého jazera. Vybavenie miestností, ktoré sú dnes sprístupnené ako múzeum, je považované za „pokladnicu Rakúska“.

Cena výletu: 20,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.
Príplatok za nástupné miesto v Trenčíne, Piešťanoch a Trnave: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- vstup do parku + 2 x prevoz kompou + prehliadka Franzensburgu: osoba v skupine = 11,00 €; dieťa do 14 rokov a študent s preukazom do 18 rokov = 5,00 €;
- Hinterbrühl podzemné jazero: osoba v skupine = 6,00 €; dieťa do 4 rokov = zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou – miesta v reštaurácii rezervujeme a objednáme menu).

Stretneme sa o 6:30 hod. v Trenčíne (parkovisko na ul. Električná). Pristúpiť je možné o 7:00 hod. v Piešťanoch (pred HM TESCO), o 7:30 hod. v Trnave (v prípade záujmu) a o 8:30 hod. v Bratislave na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 18:30 hod. do Bratislavy, pre záujemcov zastavíme v Trnave a Piešťanoch a o 20:30 hod. v Trenčíne. Prosíme uviesť miesto nástupu do prihlášky!

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Počasie v blízkej Viedni: môžete pozrieť TU.

Wikipedia Franzensburg


Komentáre:

Jedna reakcia to “LAXENBURG a HINTERBRÜHL – romantický zámok a podzemné jazero, 20.9.2014, sobota”

  1. Jaroslav Daniš - 21. September 2014, 22:17

    V sobotu 20. septembra sme sa s manželkou zúčastnili s trenčianskym klubom bylinkárov Veronica na výlete v Hinterbruhli a Laxenbergu. Okrem vynikajúceho počasia a pekných a zaujímavých navštívených miest nám zostane v pamäti hlavne veľmi dobrý výklad sprievodkyne p. Dagmar Gubovej. História v jej podaní pred nami defilovala ako výpravný film, neboli to len suché čísla, mená a letopočty, ale najmä pútavé príbehy, ktorými ich ilustrovala.Srdečná vďaka, ani cesta autobusom nebola vďaka nej nudná, bol to naozaj vynikajúco strávený čas.