VIEDEŇ – slávni hudobníci, Dom hudby a Ústredný cintorín, 4.7.2015, sobota

7. September 2014 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Haydn hrajúciViedeň si bezpochyby zaslúži prívlastok mesto hudby. Najväčšia koncentrácia slávnych hudobníkov tu bola v ére klasicizmu a koncom 19. storočia. Našou hlavnou témou budú členovia viedenského trojzáprahu HaydnMozartBeethoven. Ani jeden z nich sa vo Viedni nenarodil, ale zanechali tu výrazné stopy a záujem o nich neutícha po 2 storočiach. V čase júlovej pohody zájdeme na Ústredný cintorín (Zentralfriedhof), druhý najväčší cintorín v Európe s rozlohou 2,5 milióna m2, kde sú pochované v 330 tisíc hrobových miestach 3 milióny ľudí. Navštívime tu hroby významných hudobníkov: SchubertaBrahmsa, Salieriho, Beethovena, bratislavského rodáka Franza Schmidta… Mozartov pomník, prenesený z miesta jeho posledného odpočinku v St. Marx, porovnáme s jeho pomníkom v Burggartene od “nášho” Viktora Tilgnera. Prejdeme sa malebnými uličkami okolo Kärtnerstrasse, okolo Beethovenovej sochy oproti Konzerthausu a v Stadtparku, kde uvidíme pomníky Johanna Straussa ml., Schuberta aj Brucknera. Zakotvíme v nápaditom Dome hudby (Haus der Musik), kde býval dirigent Otto Nicolai, zakladateľ Viedenských filharmonikov. Okrem zaujímavej expozície o filharmonikoch a slávnych skladateľoch tu nájdeme aj veľmi zábavné interaktívne exponáty :-)

Cena výletu: 20,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla:
3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Haus der Musik: osoba v skupine nad 10 os. = 10,00 €; dôchodca, študent do 27 rokov, ZŤP = 9,00 €; dieťa do 12 rokov = 5,50 €; dieťa do 3 rokov = zdarma; rodina (deti do 12 rokov) = 28,00 €; s NO Card = zdarma. Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Zuzana Godárová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Realizujeme tiež: VIEDEŇ – slávni hudobníci, ich domy a St. Marx cintorín, 1.3.2015, nedeľa

Wiki - Burggarten Mozart

Komentáre: