OLOMOUC – Flora a historické centrum (UNESCO), 20.8.2016, sobota

23. Máj 2016 - warderova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER _MG_9013Viac ako pol storočia patrí v tomto čase výstavisko v Olomouci letnej Flore. V hlavnom pavilóne sa bude niesť vôňa byliniek a ukážka nového sortimentu balkónových kvetín. Záhradkári predvedú kosatce a ľalie. Ďalej uvidíme letné rezané kvety a nové odrody trvaliek. Taktiež sa tam bude konať výstava letného ovocia a zeleniny; môžeme sa tešiť na  bohatú ukážku paradajok a šalátových uhoriek, tekvíc a cukín. Bude možnosť ochutnať aj prvý burčiak. Sprievodný program ponúka odborné poradne, ukážky aranžovania, či vystúpenia dychových kapiel. Na svoje si prídu záhradkári, chalupári i kutilovia, ktorí si budú môcť vybrať z veľkej ponuky kvetín, záhradníckych pomôcok a hobby potrieb. Pred návštevou Flory sa prejdeme po historickom centre mesta Olomouc, ktoré dlho hralo veľmi dôležitú úlohu pri správe Moravy (bolo sídlom olomouckého biskupa) a ukážeme si jeho výnimočnosti. Tých, ktorí sa rozhodnú viacej vychutnať toto pekné mesto s unikátnym orlojomgoticko-renesančnou radnicou, hradom a s najväčším morovým stĺpom v strednej Európe (je aj najvyšším súsoším v ČR a nachádza sa na zozname pamiatok UNESCO), ponecháme v centre aj v čase, keď ostatná časť skupiny navštívi jedinečnú výstavu kvetov :-)

Cena výletu: 27 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3 € osoba.

Ceny vstupného:
Flora: dospelý = 5 €; dôchodca, študent = 3,50 €; dieťa (6 -15 r.) = 1,50 €.
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme na 20:00 hod. Na vyžiadanie je možný nástup a výstup: Cífer (6:30-21:30), Jablonec (6:40-21:20), Budmerice (6:50-21:10), Modra (7:10-20:50), Pezinok (7:20-20:40).

Sprevádza: Dagmar Gubová a Irena Chrapanová.

Počasie v Olomouci: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
OLOMOUC – Flora a historické centrum (UNESCO), 16.8.2014, sobota
OLOMOUC – Návšteva výstavy Flóra, 25.4.2009, sobota

Wikipedia Olomouc-Horní náměstí

Komentáre: