SRÍ LANKA – relax a kúpanie v oceáne, história a príroda, 29.2.-13.3.2020, 14 dní / 11 nocí

18. Február 2020 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

AKF sri_web006V čase, kedy je na Srí Lanke pekné letné počasie, zájdeme na juh ostrova Cejlón, kde budeme relaxovať a poznávať často skryté krásy veľmi rozmanitého okolia. Užijeme si plávanie v oceáne, ajurvédu, masáže a v prípade záujmu aj jogu. Z veľa atrakcií, ktoré bude možné spoločne navštíviť, spomeňme čajovú plantáž, výrobňu a predajňu čaju v Ahangame, budhistické chrámy v Matare či najvyššiu sochu sediaceho Budhu v Dickwelle. Cestou k nemu môžeme nájsť najjužnejší bod celej Srí Lanky pri majáku v Dondre, v ktorej sa nachádza aj najstarší chrám celého ostrova. Z obce Polhena, kde budeme ubytovaní v tesnej blízkosti oceánu a pieskovej pláže, sa vieme vypraviť aj na 1-dňový výlet do národného parku Udawalawe alebo Yala (prehliadka parku a pozorovanie zvierat na džípoch) či dažďového pralesa Sinharaja* (prírodou sa prechádza pešo v doprovode pralesného sprievodcu). Na pozorovanie veľrýb a delfínov je zasa vhodná Mirissa, z ktorej každý deň skoro ráno štartujú lode na šíry oceán. A v obci Koggala s rybármi na bidlách môžeme preskúmať zaujímavé ľudové múzeum, navštíviť záchrannú korytnačiu farmu, záhradu s korením a škoricový ostrov (plavba loďkou po jazere). Galle* nás zláka k návšteve koloniálnou pevnosťou a ovocným trhom.

Doprava: Letecky s prestupom v Dubaji s leteckou spoločnosťou EMIRATES - táto ponúka pestrý výber menu aj pri rôznych diétach (podľa želania). Autobusom z Bratislavy do Viedne a z letiska Colombo na hotel. Tiež na konci zájazdu z hotela na letisko Colombo a z Viedne do Bratislavy. Sprievodca je prítomný po celý čas cesty z Bratislavy na Srí Lanku a sprevádza skupinu na Srí Lanke.

Organizácia: Pre vstup na Srí Lanku nie sú potrebné víza (platí sa len poplatok za vstup do krajiny, ktorý je uvedený pri cene) ani povinné očkovania. Odporúčame len dodržať všetky pokyny, čo sa týka obsahu batožinyplatnosti pasu. Pri pobyte na Srí Lanke potom treba dodržiavať pravidlá pre vstup do chrámov (zahalené ramená a kolená). Detailnejšie informácie o Srí Lanke nájdete TU.

LIBER Srí Lanka pláž Koggala 2004-12-02Program: Spoločne bude možné prejsť nasledovné miesta (UNESCO* sú označené hviezdičkou):
Ahangama – čajová plantáž (príjemná prechádzka), výrobňa čaju a predajňa s prezentáciou histórie.
Dickwella – chrámový komplex s 50 m vysokým sediacim Budhom, vyobrazenie pekla a hriechov.
Dondra – chrám s najstaršou budovou Srí Lanky a maják na najjužnejšom mieste, lokálna reštaurácia.
Galle* – baroková holandská pevnosť, koloniálne kostoly, maják, ovocný a zeleninový trh, látky, šperky.
Koggala – záhrada s korením, plavba po jazere, škoricový ostrov, korytnačia farma, ľudové múzeum.
Matara – malý chrám na ostrove (dostupný mostom) a veľký chrám za mestom (s tajomným podzemím).

Mirissa – obľúbené letovisko s rybárskym prístavom, v blízkosti pobrežia koridor s veľrybami a delfínmi.
Sinharaja* – dažďový prales, výskyt endemitov, prechádzka s rendžerom, kúpanie v rieke pod vodopádom.
Udawalawe / Yala NP, pozorovanie voľne žijúcich zvierat na džípoch, vodná nádrž / oceán, sloní sirotinec.

LIBER Srí Lanka 2016-11-19 _MG_9406Strava: V cene ubytovania máme hotelové raňajky. Obedy či neskoré obedy individuálne (je možné spoločné stravovanie v cene cca 5 € / varená strava). Jedlo v lietadle vrátane nealko aj alko nápojov :-)

Ubytovanie: 11 nocí v hoteli na juhu. Je cca na úrovni našich 3*** hotelov. Naša kategorizácia sa však na Srí Lanke nedá aplikovať. Napr. namiesto posteľnej bielizne sú tu len plachty (teplo).

Cena: 1.645 € pre všetky vekové kategórie (pri ubytovaní na 2-lôžkovej izbe s ďalšou osobou).

Doplatok za ubytovanie 1 osoby na izbe: 295 €. Môžete tiež požiadať o ubytovanie s inou osobou.

Príplatok za neskoršie odubytovanie (do 21:00): 65 € 2-lôžková izba a 35 € 1-lôžková izba.

Príplatok za prednostný výber sedadla v autobuse: 5 € osoba.

LIBER Sri Lanka _MG_7807V cene je cestovné (vrátane letiskových transferov a poplatkov), hotelové ubytovanie a raňajky, organizačné náklady a sprievodcovské služby. V cene nie sú vstupenky na atrakcie a výlety (podľa záujmu), prepitné pre hotel, vodičov a lokálnych sprievodcov cca 20 €, poistenie (môžete si ho doobjednať – treba rátať 14 dní), vybavenie vstupu do krajiny = 35 € a strava nad rámec raňajok.

CK Irena Chrapanová – LIBER (organizátor zájazdu) je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu 29.2.2020 o 11:30 hod. na autobusovej stanici Mlynské Nivy (Bottova ulica), takže odvoliť stihneme. Odlet: 15:10 hod. Návrat do Bratislavy plánujeme na piatok 13.3.2020 na 14:00 hod. Prílet do Viedne má byť o 12:25 hod.
Prílet na Srí Lanku je 1.3.2020 o 8:25 hod. miestneho času. Príchod na hotel je pred obedom. Odchod z hotela pred odletom je 12.3.2020 večer (cca 21:00). Príchod na letisko o polnoci. Odlet 13.3.2020 o 2:55 hod. Celkový čas letu je 10-11 hod. jedna celá cesta. Zvyšný čas je čas prestupu (3 hod.) a časový posun.

LIBER Srí Lanka 2017-04-02 _MG_0938Odporúčame: preštudovať si RADY NA CESTU a prípadné ďalšie dotazy písať do komentára dolu.

Sprievodcovia: Irena Chrapanová a lokálni sprievodcovia.

Počasie v Colombe: môžete pozrieť TU (nie vždy však odpovedá skutočnosti). V oblasti, do ktorej smerujeme, nás čaká príjemných 30-35 stupňov °C (slnečná sezóna s malým počtom zrážok je tu od novembra do apríla). Vzduch na Srí Lanke je okrášľujúco vlhký, príroda je rozkvitnutá, kúpanie v oceáne aj v bazéne je možné. Dážď má mimo obdobia dažďov podobu lokálnej prehánky.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
- SRÍ LANKA – 23 pobytovo-poznávacích zájazdov od 14.11.2011 do 17.3.2019.

LIBER Sri Lanka 10_MG_7052

Komentáre: