GEMER – Krásna Hôrka, Betliar, jaskyňa, 21.10.-23.10.2011, predĺžený víkend

5. Október 2011 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

HRAD Fiľakovo HPIM5634Gemer vo farbách jesene, krásna krajina a zaujímavé pamiatky nám umožnia zažiť pekný a na zážitky bohatý predĺžený víkend. Navštívime majestátny hrad Krásna Hôrka aj neďaleké Mauzóleum Andrassyovcov, pri ktorom si pripomenieme pravdivý príbeh o jednej veľkej láske. Pohľadáme tiež hrob milovaného psa a preložíme si vďačné slová na jeho náhrobníku. Takisto absolvujeme prehliadku kaštieľa Betliar a keďže budeme obe noci ubytovaní doslova na dosah zámockého parku, budeme mať dostatok času aj na pokojnú prechádzku v jeho areáli. Z neďalekých atrakcií určite nevynecháme Ochtinskú Aragonitovú jaskyňu (národná prírodná pamiatka, prírodná pamiatka UNESCO), ktorá je skutočnou lahôdkou medzu jaskyňami. Jaskýň tohto tipu je totiž na svete veľmi málo (dve ďalšie sprístupnené sa nachádzajú až v Mexiku a Argentíne). V rámci cesty si spravíme zastávku aj na hrade Modrý Kameň a pripomenieme si tak ďalšiu významnú uhorskú rodinu – Ballasovcov. Uvidíme tiež panorámu Haličského zámku a zastávku si spravíme aj pri mestskom hrade vo Fiľakove.

Cena výletu: 119,00 pre všetky vekové kategórie.
Pri ubytovaní 1 osoby na izbe príplatok 12,00 €. Pri ubytovaní 3 osôb na izbe zľava pre 3. osobu (na prístelku) 8,00 €. Je možné súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5,00 .

KASTIEL BetliarV cene výletu je cestovné, ubytovanie 2 noci v 3*** penzióne bez raňajok (raňajky sú možné v reštaurácii penziónu podľa jedálneho lístka / jedlá od 1,50 € do 3,00 €), mestské poplatky, organizačné náklady, poistenie proti insolventnosti CK, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať – rátajte 3 dni!) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa
v piatok o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme v nedeľu na 20:00 hod. Cestovať budeme minibusom alebo luxusnými osobnými vozidlami.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Rožňave:
môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

HRAD Krásna Hôrka

Komentáre:

Jedna reakcia to “GEMER – Krásna Hôrka, Betliar, jaskyňa, 21.10.-23.10.2011, predĺžený víkend”

  1. Beladičová Mária - 5. Október 2011, 20:32

    Mam zaujem o tento vylet.Zaujima ma este cely program+cena.
    Dakujem!