BAŤOV KANÁL de luxe – zámok Napajedla a Zlín, 23.8.-24.8.2014, víkend

12. Júl 2014 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

LIBER IMG_8999Premiérovo sa vydáme viac na sever, po skutočných stopách Tomáša Baťu a jeho rodiny. Navštívime tak miesta, kde Baťovci striedavo žili a pripomenieme si príbehy ich ťažkých podnikateľských začiatkov a zaujímavých osudov. Čas venujeme aj architektúre, ktorá súvisela s pravidlami podnikania v tej dobe (a z časti aj dnes) jedinečnými a v mnohom stále inšpirujúcimi. Ubytovaní budeme pri jednom z prístavov Baťovho kanála, v luxusných izbách zámku Napajedla, ktorý je vyhlásený svojou výbornou kuchyňou a obkolesený mnohými atrakciami. Okrem prehliadky zámku nás tak čaká aj miestny žrebčín, múzeum a zámocký park vhodný na relax (nachádza sa tu aj golfové ihrisko). Zaujímavosťou je, že aj toto miesto sa môže pochváliť návštevou potomkov slávnej rodiny. Okrem nového úseku “Baťáku”, ktorý spoločne splavíme, sa môžeme tešiť aj na dve zaujímavé mestá, Uherské Hradiště a Zlín. V tom prvom si určite prejdeme pekné historické centrum a navštívime Galériu Joži Uprky, v ktorej sa nachádza množstvo nádherných obrazov, zobrazujúcich ľudové tradície z tejto oblasti. V druhom zameriame zraky na architektúru domov zo slávnej éry. Lahôdkou bude komentovaná prehliadka v Múzeu Tomáša Baťu a jazda legendárnym výťahom, z ktorého závod riadil.

Ubytovanie: V príjemnom 3*** hoteli na zámku Napajedla :-)

Strava: V cene ubytovania máme bufetové raňajky.

Wikipédia -Joža Uprka -DušičkyCena výletu: 75,00 € pre všetky vekové kategórie na dvojlôžkovej izbe a 60,00 € pre 3. (prípadne 4.) osobu na izbe (prístelka – gauč alebo rozkladacie kreslo).
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 15,00 €, de luxe izba 30,00 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou či osobami.
Doplatok za exkluzívnu izbu: 30,00 € / osoba (2 izby).

Ceny vstupného:
- Zámok Napajedla: dospelý = 4 €; dôchodca, študent = 3 €; dieťa od 6 do 14 rokov = 2 €;
- Múzeum Napajedla: dospelý = 1,50 €; dôchodca nad 65 rokov, študent, dieťa od 6 do 15 rokov = 1 €; dieťa do 6 rokov, ZŤP, ZŤP/P, ICOM = zdarma; rodina (2 dospelí + max. 3 deti do 15 rokov) = 3 €;
- Žrebčín Napajedla: osoba = 2 €;
- Plavba loďou: dospelý, dôchodca = 4 €; dieťa, ZŤP = 2 €;
- Galéria Joži Uprky: dospelý = 2 €; dôchodca, študent, dieťa od 6 do 15 rokov, ISIC, ITIC, ZŤP, ZŤP/P = 1,50 €; rodina (2 dospelí + min. 1 dieťa do 15 rokov) = 3 €.

- Múzeum Tomáša Baťu + prehliadka budovy z Baťovho výťahu: dospelý = 5,50 €; dôchodca, študent, dieťa od 6 do 15 rokov = 3 €; rodina (2 dospelí + 1-2 deti do 15 rokov) = 8,50 €; dieťa do 6 rokov, ZŤP, ZŤP/P = 1 €.
Atrakcie nie sú povinné, vstupné však vyberáme vopred pri platbe za výlet.

interiery-exteriery-11V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou – miesta v reštaurácii rezervujeme, v prípade záujmu objednáme menu).

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme v nedeľu na 20:00 hod..

Odporúčame: pohodlnú obuv a české koruny. Zámocká reštaurácia (večera) prijíma aj platby kartou.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Zlíne: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

panorama_4-app-1-pokoj

Komentáre: