VIEDEŇ: Schönbrunn a Hofburg – po stopách Sisi, 11.5.2014, nedeľa

20. Marec 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Winterhalter ElisabethVýborný darček k sviatku matiek môže byť aj veľký prehliadkový okruh na zámku SchönbrunnMúzeum cisárovnej v Hofburgu (cisárske apartmány a cisárska kolekcia striebra); tiež historický nábytok v Múzeu cisárskeho nábytku (časť venovaná Sisi) nás prevedú Viedňou po stopách pôvabnej manželky cisára Františka Jozefa I., známej pod prezývkou Sisi. Zoznámime sa tak s prostredím, v ktorom sa táto žena pohybovala, ale aj s jej zvykmi a názormi. Pripomenieme si kľúčové okamihy jej života, ktoré budeme záverom dňa určite vidieť komplexnejšie, ako doteraz. Keďže sa budeme pohybovať cez navštevovanejšie miesta Viedne, spomenieme aj jej ďalšie atrakcie. V areáli zámku Schönbrunn: prírodné bludisko, oranžériu (skleník), vyhliadku na Viedeň a ZOO. V Hofburgu: Dom motýľov, stajne a chýrnu školu bielych koní, Lipicánov. Dá sa tu zhliadnuť ranný tréning koní či predstavenie s hudbou, alebo navštíviť stajne a dozvedieť sa viac o španielskej jazdeckej škole a o živote “viedenských” koní, ktoré práve Sisi tak veľmi milovala. Nakoľko máj je čas kvitnutia ruží, odporúčame absolvovať prehliadku zámku v  neskoršom termíne a radšej využiť ušetrený čas na prehliadku kvitnúceho vonkajšieho areálu so sprievodcom.

Cena výletu: 19,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného: A) Sisi tiket - osoba: 25,50 €dieťa do 18 rokov: 15,00 €; dieťa do 6 rokov zdarma.
Ide o kombinovaný lístok, tzv. Sisi tiket, ktorý nám umožní vstup do všetkých navštívených atrakcií. Lístok platí 1 celý rok od zakúpenia a preto je možné návštevu zámku Schönbrunn vynechať a absolvovať ju pri inom výlete.
Kto má záujem venovať viac času individuálnej prehliadke centra Viedne, môže si kúpiť len prehliadku zámku:
B) Grand Tour = 40 izieb zámku, cca 50minút, audio guide v češtine: osoba: 14,50 €; dieťa (6-18r.): 9,50 €,
C) Imperial Tour = 22 izieb zámku, cca 35 minút, audio guide v češtine: osoba 11,50 €; dieťa (6-18 r.) 8,50 €,
Kto má záujem vynechať zámok a ušetrený čas venovať atrakciám Schoenbrunnu, môže si zakúpiť len prehliadku Sisi múzea v Hofburgu:
D) Hofburg = Sisi múzeum, cisárske apartmány, zbierka striebra – osoba: 11,50 €; dieťa do 18 rokov: 7,00 €; dieťa do 6 rokov zdarma.
Atrakcie nie sú povinné, vstupné však vyberáme vopred pri platbe za výlet. Prosíme Váš výber uviesť do poznámky v prihláške (napr. A).

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Zuzana Tomčániová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Wien Hofburg

Komentáre: