VIEDEŇ – Viedenskí filharmonici v Schönbrunne, 29.5.2014, štvrtok

29. Január 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

www.sommernachtskonzert.atTradičný májový koncert Viedenských filharmonikov v Schönbrunne  patrí medzi  highlighty v kultúrnom živote Viedne. Je to vždy jedinečná príležitosť vypočuť si toto špičkové svetové hudobné teleso pod taktovkou veľkých dirigentov a to v netradičnom prostredípred Neptúnovou fontánou. Tento rok sa Viedenskí filharmonici rozhodli zveriť taktovku v túto magickú noc do rúk výborného dirigenta Christopha Eschenbachasólistom na klavíri bude Lang Langzázračné dieťa z Číny. Okrem pozvaných hostí väčšina účastníkov stojí v parteri schönbrunnských záhrad medzi palácom a fontánou. Na štrkovitých chodníkoch, ktoré nenásilne regulujú rozmiestnenie návštevníkov. Týmto koncertom, ktorý je zadarmo, chcú Viedenskí filharmonici ponúknuť Viedenčanom a návštevníkom Viedne výnimočný kultúrny zážitok. Koncert sa prenáša na veľkoplošné obrazovky, kde sa pri niektorých skladbách premietajú aj baletné kreácie. Program je zostavený z diel Berlioza, Liszta a Straussa. Na koncerte budeme počuť nasledovné:
Hector Berlioz
: Rímsky karneval,
Franz Liszt
: symfonická báseň Mazeppa,
R. Strauss
: Burleska pre klavír a orchester d-mol,
Hector Berlioz
: Overtúra k opere Benvenuto Cellini,
Richard Strauss: Till Eulespiegel.

Cena výletu15,00 pre všetky vekové kategórie. Vstup na koncert je ZDARMA!

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava.

Stretneme sa17:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme o 23:30 hod.

Odporúčame zobrať si praktické oblečenie, malú rybársku stoličku na sedenie či piknikovú deku (pred koncertom si budeme môcť krátiť čas piknikom na deke). Pre prípad dažďa je vhodný pršiplášť – nikdy nie dáždnik, z ktorého steká voda na susedov a bráni im vo výhľade.

Sprevádza: sprievodca priateľskej CK MISTRÁL HS.

Počasie vo Viednimôžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikipedia Sommernachtskonzert Schönbrunn 2012

Komentáre: