BUDAPEŠŤ – Tropikárium, historické centrum a plavba po Dunaji, 31.5.2014, sobota

14. Máj 2014 - bartovicova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

SharkV prvej časti výletu zažijeme neopakovateľnú atmosféru tropického podmorského sveta z bezpečia „pevniny” :-) V nákupno-zábavnom centre Campona navštívime Tropikárium a oceanárium (je tu akvárium so žralokmi, morské ryby, raje, aligátory, plazy, opice, hady, tropický prales, exotické vtáctvo, hady, jaštery, či pavúky). To všetko na ploche 3.000 m²! Nachádza sa tu aj Palác zázrakov (zábavná veda pre všetky vekové kategórie, pre pochopenie výkladu je však potrebná znalosť angličtiny alebo maďarčiny, alternatíva pre tých, čo už videli Tropikárium). Tí, ktorí v atrakciách už boli, môžu využiť čas aj nakupovaním. Následne sa presunieme do historického centra, kde absolvujeme autobusovú a pešiu prehliadku. Našej pozornosti neunikne nám. Hrdinov, Parlament, Bazilika sv. Štefana, prekrásna secesná budova preslávenej tržnice, najdlhšia a najznámejšia ulica Váci, hradný vrch s Rybárskou baštou a taktiež korunovačný kostol kráľa Mateja. Popoludní máme možnosť hodinovej vyhliadkovej plavby po Dunaji (doprovodné slovo v slovenčine cez slúchadlá, 2 x nápoj zdarma). Záver dňa ukončíme na vrchu Gellért s vyhliadkou z pevnosti Citadela.

Cena výletu: 25,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
- Tropikárium = dospelý: 8,00 €; dôchodca (nad 62 rokov), dieťa, mládež so štud. kartou (4-18 rokov): 6,00 €; dieťa do 4rokov zdarma; skupinová zľava pri 15 os. z jednej vekovej kategórie;
- plavba loďou po Dunaji (v cene 2x nápoj)
= dospelý 13,00 €; dieťa 10-14 rokov: 9,50 €; dieťa do 10 rokov: zdarma. Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred.
- Palác zázrakov = dospelý 1.950 HUF; dieťa, mládež: 1.550 HUF; dieťa do 3 rokov: zdarma; rodina (2 dosp. + max 3 deti): 5.450 HUF;
-
Rybárska bašta = dospelý: 500 HUF; dôchodca, dieťa 250 HUF;
- korunovačný kostol Mateja = dospelý 1.000 HUF; dôchodca, dieťa 650 HUF.
Vstupné podľa vlastného výberu si platí každý sám na mieste.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 6:50 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto), odchod autobusu o 7:00 hod. Návrat plánujeme na 21:00 hod.

Sprevádza: sprievodca priateľskej CK ELIT TRAVEL.

Počasie v Budapešti: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wiki Budapest_Parliament

Komentáre: