VIEDEŇ a SCHÖNBRUNN – Veľkonočné trhy a Albertina, 3.4.2015, sviatok

12. Február 2015 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Ostereier-Wien - výrez S

Už tradične si spríjemníme Veľkú noc návštevou veľkonočných trhov na Veľký piatok. Začneme v areáli zámku Schönbrunn, kde budeme mať možnosť na Veľkonočnom trhu na zámku obdivovať zručnosť tradičných majstrov: ručne vyšívané obrusy, veľkonočné dekorácie vrátane vajíčok zdobených rôznymi technikami, ako aj výrobky z dreva; tiež ochutnať domáce špeciality z okolitých regiónov: všakovaké výrobky z medu, cukrovinky, koláče. Pre záujemcov vopred rezervujeme prehliadku zámku. Popoludní sa prejdeme historickým centrom jarnej Viedne. Spoločne navštívime ďalší veľkonočný trh, Trh umeleckých remesiel Am Hof so širokou ponukou remeselných výrobkov a zaujímavostí viažúcich sa k Veľkej noci. Tiež trh s najväčšou kopou vajíčok v strednej Európe, s hudbou a atrakciami pre deti, FreyungStaroviedenské trhy. Za prezretie budú stáť aj sviatočne vyzdobené kostoly. Milovníci umenia isto ocenia aj ponuku galérie Albertina, ktorá nám umožní pohľad do archívu snov z Musée d’Orsay. Len do 3.5.2015 tu bude možné pozrieť si 130 prác francúzskeho impresionizmu, realizmu aj symbolizmu požičaných z Paríže pod názvom: Degas, Cezanne, Seurat. Ešte aj na Veľkonočný pondelok budeme mať na čo spomínať :-)

Cena výletu: 20,00 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

Ceny vstupného:
Schönbrunn (vyberte si len jednu možnosť):
A. Imperial Tour = 22 izieb zámku, cca 35 minút, audio guide v češtine: dospelý 13,00 €, dieťa (6-18r.) 9,50 €;
B. Grand Tour = 40 izieb zámku, cca 50minút, audio guide v češtine: dospelý 16,00 €, dieťa (6-18r.) 10,50 €;
C. Sisi tiket = Grand Tour + Múzeum Sisi Hofburg vrátane cisárskych apartmánov a zbierky striebra + Múzeum nábytku (odporúčame všetkým, ktorí sa plánujú zúčastniť výletu “VIEDEŇ – Po stopách Sisi” = vstupenka platí 1 rok, takže je možné zámok navštíviť teraz a ostatné expozície neskôr): dospelý 28,00 €, dieťa (6-18r.) 16,50 €;
D. bez vstupu do zámku: o to dlhší čas strávený na trhu, príp. pri šálke kávy. Deti do 6 rokov zdarma (A, B, C). Výstava v Albertine: dospelý v skupine od 15 os. 8,50 € (inak 12,00 €), dôchodca od 60 r. 10,00 €, študenti s preukazom do 26 r. 8,50 €, dieťa do 19 r. zdarma.

Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné vyberáme vopred pri platbe za výlet. Váš výber, prosíme, uveďte v prihláške do poznámky.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa8:30 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 18:30 hod.

Sprevádza: Zuzana Godárová.

Počasie vo Viedni: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wiki Kronprinzengarten_Schoenbrunn

Komentáre: