ČESKÝ KRUMLOV – Vianočné trhy, zámok, múzeá, 3.12.-4.12.2016, víkend

10. November 2016 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikipedia Český Krumlov_015Počas adventného víkendu navštívime južné Čechy a užijeme si pokojnú predvianočnú atmosféru aj ruch vianočných trhov. Prvé cenné zážitky nám ponúkne cisterciánsky kláštor vo Vyššom Brode, ktorý patrí medzi najvýznamnejšie pamiatky oblasti. Pýši sa 4-mi verziami oltárneho obrazu a knižnicou s vyše 70 tisíc zväzkami. Vychutnáme si nádhernú dominantu Rožmberku nad Vltavou, ktorý núti pocestných zastať a užiť si kontrast majestátneho hradu a pokojnej hladiny Vltavy. Bombónik výletu je mesto Český Krumlov, veľmi navštevované turistami a zapísané v UNESCO. V jeho historickom centre sa ubytujeme a celé si ho prejdeme. Krumlovská karta nám umožní vstup do zaujímavých expozícií. Sú nimi Hradné múzeum a zámocká veža, Egon Schiele múzeum (umelec prišiel do rodného mesta matky za inšpiráciou), Regionálne múzeum a Múzeum fotoateliér Seidel. Ako bonus roku vstúpime zdarma aj do Kláštorov. Pohľadáme aj medvede strážiace vstup do zámku. Tiež zaujímavé domy historického centra, radnicu a fontánu. Dosť času bude na adventné trhy a obchodíky so suvenírmi a ručnou výrobou, ktoré mestu dávajú čaro rozprávky. Cestou domov zájdeme do Českých Budejovíc, kde na Nám. Přemysla Otakara II. tiež budú vianočné trhy ;-)

Ubytovanie: Zámocké apartmány v historickom centre Českého Krumlova – hneď vedľa zámku :)

Strava: V cene ubytovania máme raňajky.

Doprava: Pohodlným zájazdovým autobusom.

LIBER - Český Krumlov 2014-12-13 _MG_1743Cena výletu: 75 € pre všetky vekové kategórie. Doplatok pri 1 osobe na izbe: 10 €.
Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.

Príplatok za prednostný výber sedadla:
5 € osoba.

Ceny vstupného:
- Kláštor Vyšší Brod -
až pár dní pred cestou potvrdil neskrátenú prehliadku: 100 Kč dospelý; 75 Kč dôchodca nad 65 rokov, ZŤP, študent do 26 rokov, dieťa / platba na mieste;
- Krulmovská karta zahrňuje múzeá: Hradné múzeum a zámocká veža, Egon Schiele múzeum, Regionálne múzeum, Múzeum fotoateliér Seidel, Kláštory: 12 € = dospelý; 6 = dôchodca nad 65 rokov, ZŤP, študent do 26 rokov, dieťa; 24 € = rodina (2 dospelí + max. 3 deti do 15 r.).
Atrakcie nie sú povinné, z organizačných dôvodov však vstupné v
yberáme vopred pri platbe za výlet.

Krumlov - Zamecke apartmanyV cene zájazdu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie v 3*** hoteli s raňajkami, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné na atrakcie, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed či večeru je samozrejmosťou).

CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa v sobotu o 7:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat do Bratislavy plánujeme v nedeľu na 21:00 hod.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Českom Krumlove: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
ČESKÝ KRUMLOV a LINZ – dve mestá v čase adventu, 13.12.-14.12.2014, víkend

Wikipedia Český Krumlov

Komentáre: