KRAKOW, OSVIENČIM a WIELICZKA – UNESCO mesto, koncentračný tábor a soľná baňa, 4.10.-5.10.2018, 2 dni / 1 noc

21. September 2018 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Wikimedia - Osvienčim - ružaTentoraz pôjdeme do Krakowa so zástavkou v meste Osvienčim. Známe ja aj pod nemeckým menom Auschwitz (UNESCO), ktoré sa stalo synonymom koncentračného tábora. Ten tu vybudovali nacisti v čase 2. svetovej vojny a postupne v ňom zhromaždili asi 2,5 milióna a zavraždili asi 1 milión ľudí. Druhý deň po raňajkách zažijeme komentovanú prehliadku v soľnej bani Wieliczka, ktorá okrem zaujímavých dôkazov slávnej baníckej minulosti ponúka aj netradičnú reštauráciu v podzemí. Jedinečná je tiež vďaka podzemnej kaplnke či Krakovskému soľnému múzeu. Po prehliadke už opustíme Wieliczku a zájdeme do historického centra kráľovského mesta Krakow, bývalého hlavného mesta Poľska. Cestou autobusom si vychutnáme pohľad na kráľovský hrad Wawel, týčiaci sa nad riekou Vislou, ktorý je so svojou 500-ročnou históriou srdcom poľskej kultúry a miestom korunovácie poľských kráľov. Na návrší uvidíme tiež Katedrálnu baziliku sv. Václava a sv. Stanislava. Peši sa prejdeme až na hlavné námestie Rynek Glówny, čo je najväčšie námestie v strednej Európe. Stojí tu najkrajšia poľská svätyňa, Mariacka bazilika s dvomi rôzne vysokými vežami. Z tej vyššej znie každú hodinu hudba. Priamo v strede námestia uvidíme aj zaujímavú stredovekú tržnicu Sukiennice.

Ubytovanie: 3*** hotel v Krakowe – Wieliczke.

Strava: V cene ubytovania máme polpenziu – raňajky bufetové, večera polievka a hlavné jedlo (výber z 2 polievok a 2 jedál).

Doprava: Pohodlným veľkým zájazdovým autobusom.

Wikimedia - Kraków - SukienniceCena zájazdu: 90 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok za 1 osobu na izbe:
20 €. Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 5 € osoba.

Ceny vstupného:
- Osvienčim múzeum koncentračného tábora: v cene zájazdu (vstupenky bolo nutné zakúpiť vopred);
-
Wieliczka soľná baňa:
dospelý = 21,50 €; študent do 26 r. s preukazom, dieťa = 16,50 €;
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred pri platbe za zájazd. Kto by nemal záujem o návštevu soľnej bane, bude môcť dlhšie využiť ubytovanie v hoteli, ktorý je vzdialený len 5 minút pešo od bane.

V cene je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie s polpenziou, vstupné na komentovanú prehliadku areálu v Osvienčime, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať – rátajte 2 dni) a strava nad rámec polpenzie (čas na obedy je samozrejmosťou).

FB Stanislava Hanuszova - Krakow - Rynek GlównyCK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.

Stretneme sa vo štvrtok o 7:30 oproti supermarketu LIDL na ulici Betliarska pred križovatkou s ulicou Krásnohorská (Bratislava, Petržalka). Návrat do Bratislavy plánujeme v piatok o 20:30.

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie v Krakowe: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
KRAKOW, WADOWICE a WIELICZKA – UNESCO mesto, rodný dom a soľná baňa, 21.10.-23.10.2017, 3 dni / 2 noci
KRAKOW a WADOWICE – kráľovský zámok a Vianočné trhy, 26.11.-27.11.2016, víkend
KRAKOW, WADOWICE a soľná baňa WIELICZKA, 8.5.2009-10.5.2009, piatok (sviatok) – nedeľa

Wikimedia - Wieliczka salt mine

Komentáre: