MÖRBISCH – romantický muzikál Kráľ a ja pri Neziderskom jazere, 13.8.2022, sobota

9. Júl 2022 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Kráľ a ja - Seefestspiele MörbischAj tento rok navštívime rakúsku “Mekku operety”, letný operetný festival Seefestspiele Mörbisch, ktorý priťahuje milovníkov operiet a muzikálov od roku 1957. Koná sa v amfiteátri mestečka Mörbisch am See, ktoré sa nachádza pri jazere Neusiedler See (UNESCO), pričom javisko je umelým polostrovom s hladinou jazera v pozadí. Tento rok sa môžeme tešiť na romantické predstavenie Kráľ a ja, muzikál hudobného skladateľa Richarda Rodgersa. Jeho dej vychádza zo skutočného príbehu Anny Leonowens (1831-1915), ktorá sa preslávila ako učiteľka detí thajského kráľa Mongkuta (1804-1868), vrátane nasledovníka trónu, princa Chulalongkorna. Práve on nastúpil na trón po smrti svojho otca a zapísal sa do dejín Thajska zrušením otroctva, reformami a dôrazom na vzdelanie. To býva pripisované aj ako dôsledok výchovy Anny. Mongkut mal 32 manželiek a konkubín a s nimi 82 detí. Anna bola v tom čase už vdovou s anglickou výchovou a s malým synom. Došlo tak k zaujímavému stretnutiu 2 svetov, 2 kultúr, ale aj 2 osobností, medzi ktorými postupne vznikla náklonnosť a láska. Príbeh sa stal vďačným námetom pre knihu, úspešný brodwayský muzikál aj pre niekoľko filmov, z ktorých najznámejší je Anna a kráľ. Muzikál je možné vidieť v prázdninových mesiacoch, v tomto roku je to presne od 14.7. do 15.8.

Cena výletu: 55 € všetky vekové kategórie. Príplatok za prednostný výber sedadla (v autobuse): 4 € osoba.

V cene je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, vstupenka kateg. 9 (drahšie vstupné na vyžiadanie), organizácia a sprievodcovské služby. V cene nie je poistenie (dá sa doobjednať - rátajte 2 dni) a strava.

Storno podmienky predstavení v Mörbisch: V prípade, že nie je odohrané ani prvé dejstvo, je možné sa zdarma zúčastniť na inom predstavení. Organizátor môže pridať termín. Cestovné však nie je preplácané!

Stretneme sa o 17:00 na ulici Trnavské mýto pri Istropolise. Predstavenie: 20:00. Návrat plánujeme na 0:30 hod.

Odporúčame: oblečenie pekné, ale teplé; topánky pohodlné (vhodné aj na štrk); niečo mäkké pod zadok (sedadlá sú kovové, s opierkou), deku na zabalenie sa; šatku či kapucňu na hlavu, pršiplášť (chráni, keď fúka).

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie v blízkej Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Realizujeme tiež:
ST. MARGARETHEN – opera Nabucco v rímskom kameňolome, 13.8.2022, sobota

Už sme realizovali:
MÖRBISCH a RUST – opereta Predavač vtákov a mesto bocianov, 5.8.2017, sobota
MÖRBISCH a RUST – opereta Viktória a jej husár, 30.7.2016, sobota

Seefestspiele Mörbisch 2019 - Wikipedia

Komentáre: